Делчев: Манолова ще спре задкулисното управление на София - 24novini.bg

Делчев: Манолова ще спре задкулисното управление на София

Димитър Делчев, ДБГ: Манолова може да спре модела на задкулисно управление на София Димитър Делчев, ДБГ: Манолова може да спре модела на задкулисно управление на София
24.10.2019 | 20:41
(0 гласа)

Димитър Делчев от ДБГ е водач на листата и смята, че повтарянето от страна на премиера, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува помага на ГЕРБ да запази статуквото. Според Делчев с Мая Манолова в София ще има видима промяна, а корупционният модел на Борисов ще бъде спрян.

 

 

Г-н Делчев, не издигнахте собствен кандидат за кмет, а като дясна партия подкрепихте Мая Манолова. Защо?

Не издигнахме собствен кандидат за кмет, защото искаме промяна в София. Ако всяка партия издига свой кандидат с мисъл не за промяната, а само и само да е посочен от тях човек, не си заслужава. Именно затова при слабо БСП в столицата и разединена десница, единственият кандидат, който не само иска, а и може да донесе промяната, е Мая Манолова. Неслучайно тя спечели доверието на хората и кандидатурата й бее издигната от тях.

„Движение България на гражданите“ издигаме, обаче, наши кандидати за общински съветници заедно със ЗНС, НДСВ и Път на младите и ще работим и за промяна в СОС.

Подкрепата за нас с номер 67 означава не само почтени и работливи общински съветници, но и опора за политиките на г-жа Манолова в бъдещия Общински съвет.

Какви са общите ви идеи с Мая Манолова?

Още преди началото на кампанията предложихме на г-жа Манолова Платформа за гражданско управление, в която сме заложили над 20 политики за дясно управление на София. Тя ги прие.

Сред тях са неувеличаването на данъците през следващия мандат, цялостно изграждане на Околовръстния път и започването на вътрешните градски рингове, така че да се намали паразитния трафик в центъра, който причинява и огромните задръствания.

Нашата цел е за 4 години да започнем решаването на конкретни проблеми. Като презастрояването например, което унищожава и малкото останали междублокови пространства. Това трябва да се спре с мораториум за строителство в зелените площи. Изготвили сме строен план за компенсиране на изрядните собственици.

Много хора смятат, че който и да стане кмет, промяна няма да има?

Това върши идеална работа на статуквото. Г-н Борисов постоянно внушава, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува за други, защото всичко ще си остане постарому. Това, че той обеща през 2007 г. справедливост за престъпниците и не го направи не означава, че всички са като него.

Ние в ДБГ вярваме, че за да се развива София и България, корупционният модел на управление на ГЕРБ трябва да бъде сменен. Наша основна цел е да въведем реален граждански контрол върху работата на кмета и общинския съвет. Изчистването на обществените поръчки от лобизъм и близки до властта фирми е основна цел, чрез постигането на която ще стимулираме повече микро, малки и средни предприятия да работят в София.

Каква ще е Вашата лична кауза в СОС?

Ще работя за това СОС да спре да бъде безгласна буква в управлението на Столична община, а именно там да се провеждат реални дебати за бъдещето на столицата.
Имам още една, специална кауза и тя е изграждането на голям паметник на княз Александър Батенберг в София. Той е първият княз на България след Освобождението от турско робство. Управлявал е само 7 години, но за този период е постигнал Съединението на България с Източна Руменлия и е победил Сърбия във войната на капитаните срещу генералите. Въпреки, че е превърнал България от село в държава, Батенберг нарочно е неглежиран, защото не е слушал наставленията на Русия, а се е водил преди всичко от интереса на България.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...