Първан Симеонов: На изборите взискателните хора ще искат промяна - 24novini.bg

Първан Симеонов: На изборите взискателните хора ще искат промяна

Първан Симеонов заяви, че взискателните хора ще искат промяна на тези избори Първан Симеонов заяви, че взискателните хора ще искат промяна на тези избори
24.10.2019 | 13:10
(0 гласа)

На много места в страната ще има интрига за местния вот, очакваме по-голям интерес към предстоящите в неделя избори. Това заяви социологът Първан Симеонов днес пред Нова телевизия.

„Трудно е отсега да кажем каква ще е избирателната активност, но се предполага, че на тези избори, тя ще бъде по-висока,

отколкото на предишните местни избори. Това ще бъде така най-вече в София, защото този път има интрига”, посочи Симеонов.

„Ако има много балотажи в страната, това ще бъде добре за българската демокрация”, смята политологът Румяна Коларова. Още по темата Според Симеонов около една трета от гласуващите в София на местния вот решават сега за кого ще гласуват.

Каквито и да е социологически изследвания да се показват сега, особено в такива оспорвани битки, резултатът ще се реши накрая”, каза още социологът.

„Има социологически агенции, които системно работят в полза на едната от двете основни партии

и това го има навсякъде по света. От тази гледна точка, навсякъде по света, първо се знае дали агенцията е обективна или е политически пристрастна. Има и агенции, които правят проучвания, но не ги оповестяват, защото резултатите не са благоприятни за този, който ги поръчва”, коментира политологът Румяна Коларова.

"В тази кампания има един нечислов въпрос – дали сме минали като европейци на следващо ниво. Ако това не е станало – повечето хора ще искат промяна,

ако е станало – повечето ще искат да си остане ситуацията такава. На кантар са мненията в различните общини. Ще се разделят хората на взискателни и на хора, които не са взискателна. Това което ще надделее – предстои да видим", каза Първан Симеонов.

Той обясни още, че според него се водят две кампании – преди предизборните кампании, които са били  много усмихнати, като по учебник. И същинските предизборни кампании, които се очертават като особено жестоки. Той обаче е уверен, че е дошло време, когато хората вече не говорят толкова по общополитически въпроси, а започнат да говорят повече за своята улица и квартална градинка.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...