Манолова: Хората искат нормалност, детски градини, чист въздух, спокойствие - 24novini.bg

Манолова: Хората искат нормалност, детски градини, чист въздух, спокойствие

Манолова посочи, че хората искат нормалност и детски гадини за децата си, а не корупция Манолова посочи, че хората искат нормалност и детски гадини за децата си, а не корупция
21.10.2019 | 13:01
(0 гласа)

До "Топлофикация - София" има писмо, което не е публично оповестено от Столичната община. Според "Булгаргаз", автор на писмото до "Топлофикация", министъра на енергетиката и председателя на СОС, са под заплаха доставките на газ в цялата страна, тъй като "Топлофикация - София" следва да изплати първо 40 млн. лева, а след това и още 60 млн. лева от дълга си към "Булгаргаз".

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова в интервю в сутрешния блок на бТВ.

Срокът за плащането на тези суми е до средата на ноември и ако това не стане факт, доставките за цялата страна са под риск, обясни проблема Манолова и показа писмото. Тя напомни, че задължението на "Топлофикация" е над 860 млн. лева, като само в последните две години е нараснало с 200 млн. лева.

Тоест заради източването и бехаберието в "Топлофикация" са застрашени доставките в цялата страна,

каза Манолова. Нито кмета Фандъкова, нито СОС чух да казват нещо в подкрепа на гражаданите, за които сметките за парно са и неразбираеми, и несправедливо високи, каза още Манолова.

"Орлетата на г-н Борисов управляват столицата и са в този приятелски кръг, който взима решенията. Приближените бизнесмени на кръга на г-н Борисов, се възползват от парите на столичани и управляват столичната община. Редят се обществените поръчки, знае се предварително кой ще ги спечели", каза още Манолова.

"Промяната е близо и е в нашите ръце. Тя ще се случи на 27 октомври. Хората искат нормален живот и нормалност, а това може да дойде след като сменим този модел на управление", каза още тя.

"Г-жа Фандъкова е почтен човек, тя просто остави други да взимат решенията в Столичната община и то по начин, по който да облагодетелства тях, а не гражданите на София", заяви още Манолова и обясни, че фирмите, които са в този приятелски кръг, могат да се видят във всички процедури за обществени поръчки, в които има само по един кандидат.

Хората вече искат нормалност и спокойствие, каза Манолова и обясни, че е удовлетворена, въпреки личните нападки срещу нея

от страна на опенента й, тъй като Манолова води 

положителна кампания и прави това, което обича - да слуша хората, да се среща с тях и да решавам проблемите, където е възможно.

Тя категорично заяви, че

"задкулисието и тайният кръг, които управляват парите на столичани, са в Столичната община",

като даде пример с процедурите по обществени поръчки за сметопочистване и сметосъбиране на обща стойност 500 млн. лева, които се обявиха предизборно, в тях има само по един кандидат. 

Заради скандала, който се вдигна с това предизборно обявяване на обществени поръчки, те отложиха отварянето на ценовите предложения за след изборите", каза гражданският кандидат, като допълни, че именно в bTV вече е оставила плика с имената на фирмите, които ще спечелят търга за електробусите. Отложиха офертите, за да не се види, че истината е в написаното от мен в пликовете. Тези процедури се правят за определени фирми, каза тя.

Според Манолова "безотговорно и нечестно е спрямо майките на София и предвид демографската криза да няма места в детските градини" след 14 години управление.

"7000 са децата чакащи за градини. Предлагам програма за изграждане на детски градини, така че за всяко дете да има място. Би следвало вече най-накрая отчуждаването на терени, които са отредени за детски градини, но са частна собственост, да са вече оползотворени", заяви тя.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...