Манолова: Не Фандъкова, а Борисов управлява София - 24novini.bg

Манолова: Не Фандъкова, а Борисов управлява София

Манолова заяви, че най-големият порок на обществените поръчки в Столичната община е, че има само по един кандидат за тях. Манолова заяви, че най-големият порок на обществените поръчки в Столичната община е, че има само по един кандидат за тях. Нова телевизия
19.10.2019 | 09:36
(1 глас)

Ясно е кой е истинският управляващ в София. Това не е Йорданка Фандъкова, която сигурна съм, е почтена жена. Градът се управлява от нейния началник, от нейния ментор Бойко Борисов. 

 

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Според Манолова

"проблемът на България не е в лявото или в дясното, проблемите в политическия живот са по вертикалата".

"Има малка група хора, която е окупирала властта, и голяма група хора - гражданите. Малката група не е лява или дясна, а е корумпирана и задкулисна, докато гражданите са партийни, безпартийни, леви и десни.

Битката е на гражданите срещу малката, безцветна, черно-бяла група, като едни плакати в София",

обясни Манолова, подчертавайки по този начин предизборните билборди и плакати на настоящия кмет и кандидат за четвърти път за поста Йорданка Фандъкова. 

"Говоря с имена и с факти, както извадих обществените поръчки, обявени предизборно за 700 млн. лева, за да се финализира удовлетворяването на интересите на приятелските кръгове", категорична бе Манолова и допълни, че хората, които печелят обществените поръчки, са тези, които са в приятелския кръг на властта.

"Най-големият порок на обществените поръчки в София е, че има по един кандидат.

Така се правят правилата за участие, че кандидатства само един", заяви тя и даде за пример поръчките за чистота, за филтрите на комините, за електробусите за градския  транспорт.

Според Манолова общото между Българския футболен съюз и Столичната община е, че освен, че президентът на БФС Борислав Михайлов 14 години управлява Футболния съюз, то и Йорданка Фандъкова управлява 14 години Столичната община. Общото е в

концетрирането на много власт и пари в малко хора, многото корупция и слабите резултати,

каза още тя.

На въпрос колко билборда има в София, Манолова заяви, че "към този момент има два или три билборда, а цялата поръчка която пердседателят на партия "България на гражданите" Димитър Делчев е направил, е за девет билборда."

"Не знаех, че "България на гражданите" е поръчала девет билборда, затова казах, че нямам", заяви тя във връзка с твърденията, че има билборди, но не признава.

"Това, което аз и гражданите обаче виждаме, са стотици билбордове и страни на рекламни пана на моя опонент",

заяви още Манолова.

По време на своето участие тя представи идеите си за по-чист въздух, спиране на презастрояването, оптимизиране на разходите и заяви, че първото нещо, с което ще се заеме като стане кмет е да осигури място в детска градина за всяко дете, защото в момента в столицата чакат за градини и ясли над 7000 деца.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...