Манолова: В СО и с кламери не можеш да снабдяваш, ако не си човек на някого - 24novini.bg

Манолова: В СО и с кламери не можеш да снабдяваш, ако не си човек на някого

Участие в младежкия дебат взеха Ангел Джамбазки, Борислав Игнатов, Борис Бонев и Мая Манолова. Йорданка Фандъкова не дойде, въпреки отправената й покана. Участие в младежкия дебат взеха Ангел Джамбазки, Борислав Игнатов, Борис Бонев и Мая Манолова. Йорданка Фандъкова не дойде, въпреки отправената й покана. Фейсбук на Национален младежки форум
16.10.2019 | 20:10
(0 гласа)

В Столичната община се говори, че и с кламери не можеш да снабдяваш, ако не си приближен на някого.

 

 

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на младежкия дебат тази вечер. В него взеха участие кандидатът за столичен кмет от ВМРО Ангел Джамбазки, кандидатът на Демократична България Борислав Игнатов и другият независим кандидат - Борис Бонев от "Спаси София". 

"София се развива бързо икономически, има високи доходи, но това не е достатъчно за един млад човек",

допълни Манолова. 

Според нея проблемите с местата в детските градини, проблемите със здравеопазването и презастрояването са стимул за напускане на държавата.

"Програмата ми е за хората, за гражданите, за които София да се превърне в един почтен, зелен и умен град",

заяви гражданският кандидат. 

"Схемите не обичат светлината и има дефицит на честно и почтено управление. Този проблем трябва да е пред скоби. В Столичната община се говори, че не можеш и с кламери да снабдяваш, ако не си определен човек. Моята програма е за електронна общинам с електронни търгове, с онлайн показване на всички процедури за обществени поръчки, за спазване на правилата", обясни Манолова. 

Тя бе категорична, че е важно гражданите да се включат в управлението на общината, защото решенията, които са за столичани, трябва да се вземат от самите тях. 

"Моето разбиране е, че не просто трябва да се питат гражданите как да се харчат парите, а те да взимат решенията, така че решението да е произнесено от хората, за които е предназначено. Това са парите на гражданите и имат право да казват за какво искат да се харчат. Трябва да се питат и хората от кварталите, защото в момента кварталите са изоставени", заяви Манолова.

Гражданският кандидат подчерта, че "трябва да спрем презастрояването". 

"Не може по икономически причини да застрояване. Има една определена фирма в Студентски град, която си позволява да строи незаконно. Недопустимо е заради икономически интереси да се застрояват зелените площи и Витоша", допълни Малнолова. 

Тя заяви, че управлението на София не е дясно, а е корумпирано и големият въпрос не е дали сме леви или десни, а дали все още искаме от същото управление или искаме промяна.

На въпрос как ще развива младежките пространства в града, Манолова заяви, че е жалко, че Столичната община в момента не подкрепя създаването на младежки пространства в столицата, които да са място за учене, свободно време, физическа активност, но и социални контакти.

"Столичната община може да помогне с финансиране и предоставяне на подходящи пространства", обясни тя. 

"Критериите за по-активно използване на градски транспорт са дали е бърз, дали е удобен и дали има свързаност между различните видове транспорт. Центърът трябва да се освободи от паразитния трафик, който е създаден от недовършеното Околовръстно шосе и да стимулира използването на градски транспорт", заяви Манолова. 

В отговор на въпрос какви мерки предвижда програмата й за подобряване на достъпността и сигурността на зелените площи, гражданският кандидат подчерта, че сумите, харчени от Столичната община за поддръжка на зелените площи нарастват главоломно на годишна база - от 15 млн. лева на 38 млн. лева. 

"Йорданка Фандъкова обяви една от предизборните си обществени поръчки, която е за озеленяването и там цените на отделните услуги са завишени",

обясни тя. 

Манолова представи и своя план за по-добър достъп до планината Витоша - възстановяване на Драгалевския лифт, на Княжевския лифт, редовни автобусни линии и през седмицата, възстановяване на влековете, на ученическите ски писти и осигуряване на безплатни уроци по ски за децата. 

На въпрос как младите хора са включени в управленската програма, гражданският кандидат заяви:

"В рамките на един мандат бих осигурила за всяко дете на София да има място в детската градина, защото това е проблем за майките, които искат да се развиват. Част от средата също трябва да се подобри, тъй като тротоарите са пълни с автомобили, майките с колички са на пътното платно, а на много места тротоарната мрежа е в лошо състояние."

Манолова обясни още, че

"младите и можещи хора заслужават да получат възможности за бърз старт в бизнеса.

Затова може да се създаде писта за бързи стартъпи, които да позволят да се започне бизнес без обикаляне на гишета и опашки."

Според нея би било полесно за столичани, ако кметът няма комфорта зад гърба си да има мнозинство в общинския съвет, защото по този начин ще е аргументиран и публичен.

Манолова подчерта, че в Столична община има много възможности за студентски стажове - и в администрацията, и в общинските предприятия, където младите хора да се развиват и да научават нови неща, а стажът да е платен.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...