Бисер Манолов: Общината трябва да е в ръката на гражданите - 24novini.bg

Бисер Манолов: Общината трябва да е в ръката на гражданите

Бисер Манолов с иновативни идеи за развитие на Столична община Бисер Манолов с иновативни идеи за развитие на Столична община
13.10.2019 | 18:20
(0 гласа)

Убеден съм, че политика се прави, за да се подобри живота на хората и да се повиши стандарта им на живот. В съвремения свят икономиката и правилното управление на икономическите процеси са доминанта, затова смятам, че икономистите и финансистите най-накрая трябва да заемат своето място в политическия живот.

 

 

Така финансистът Бисер Манолова представи кандидатурата си за общински съветник в Столичния общински съвет. Манолов е и част от Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет за София като споделя, че е бил мотивиран от желанието за промяна в управлението на столицата.

Като човек уважавам и изслушвам всяко мнение, дори да е различно от моето. Когато не споделям провеждана политика, не съм готов да премълча,

категориче е той.

Финансистът, който е известен в публичното пространство и с активната си гражданска позиция, е категоричен, че вместо да политиканстват, общинските съветници трябва да вършат реална работа за хората.

Като общински съветник, той заявява, че ще работи за преминаване към пълна дигитализация на всички административни услуги предлагани от Общината и рязко намаляване на броя на общинската администрация. Въвеждане на апликацията „Smart City“, което означава „общината в твоята ръка“, от общинскити услуги до информация за свободни паркоместа в центъра, задръствания и чистота на въздуха, посочва още финансиастът.

Негова идея е и преминаване върху блокчейн платформа на всички общински търгове, включително бюджетирането им.

Това означава спазване на критерия най-добро качество на най-добра цена и отстраняване на субективизма при определяне на изпълнителя,

посочва Манолов.

Премахване на абсурдната „такса смет върху зелени площи“, честно компенсиране на отчуждаваните от столичани земи, определяне на такса смет на база количество замърсяване и децентрализация на общинските бюджети по места са също част от неговите приоритети.

Ще подкрепям всяка градивна идея за подобряване чистотата на въздуха и достатъчния брой детски градини, както и освобождането на тротоарите за пешеходците и на лените за движение за превозните средства, повече зелени пространства и ограничаване на презастрояването, посочва още Манолов в обръщението си към потребителите в социалната мрежа.

Идеите му очевидно допадат и на млади хора, които вчера се появиха с тениски в негова подкрепа в столичен МОЛ

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...