Проф. Минеков: Манолова, Игнатов и Бонев да действат заедно! - 24novini.bg

Проф. Минеков: Манолова, Игнатов и Бонев да действат заедно!

Проф. Минеков призова Манолова, Бонев и Игнатов да действат заедно за смяна на модела в София Проф. Минеков призова Манолова, Бонев и Игнатов да действат заедно за смяна на модела в София
10.10.2019 | 19:40
(0 гласа)

Превърнаха държавата в диктатура. Тази диктатура следва с всяка стъпка, тя се появи дори в прокуратурата,в медиите, които бяха откраднати от нас, които останаха в затишие и които са длъжни да хвалят единствено управляващата каста.


Това заяви скулпторът проф. Велислав Минеков днес по време на среща с хора на изкуството и гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова.

„Естествено е да бъдем водещи по корупция в Европа. Естествено е да бъдем водещи и в нищетата на медиите – на 111-то място в света“, категорично заяви той.
Според него, ако държавата има дясно управление, тя ще подкрепя този, който иска да създава.


„Всъщност, създадохме олигарси по неестествен принцип, банкови измамници, кредитни милионери и нито един от тях не може да бъде определен като истински бизнесмен, защото той не гарантира просперитет, а гарантира смао грабеж“, допълни Минеков.


„Бедата е, че този грабеж достигна и до Столичната община. В нея на първо място има корупция и грабеж. Следствие на този грабеж може да видите на какво е заприличала тя“, заяви още той.

Според него се харчат милиопни за глупости, като твъре скъпи колчета по „Граф Игнатиев”.

Той определи ремонта на улицата като „какафония”, а бул. „Витоша“ - като „неясен провинциален проект от далечното минало“.


„Културното наследство беше абсолютно унищожено. Знаете колко къщи, които са паметник на културата, бяха изоставени с очакване да се срутят, за да се построи нещо друго на тяхно място, нещо от което да се изкарват пари“, заяви още професорът и допълни, че „първото нещо, за което трябва да се погрижи Столичната община са изоставените паметници на културата“.


„Трябва да се действа, за да спасим културното си наследство“, посочи още той.


„В общината напълно отсъстват европейски програми за естетизация на градска среда, отстъстват програми за публично изкуство. Единствените опити за естетизация на града са паметници с които се заринахме, за съжаление според мен, не знам според други, огромната част от тях са ужасяващи”, заяви още той.


Според Минеков е нормално в общината да съществува комисия от специалисти и професионалисти, които да определят какво е нужно като монумент, дали е исторически достоверен, да се направи конкурс между автори и да се избере кое е най-доброто представяне.


„По какво разбрах кои са добрите в тези избори? Това са тези, които пострадаха най-много.”, каза той за кметската битка в столицата и посочи Мая Манолово, арх. Игнатов и Борис Бонев като най-тежко ударени от властта. Той ги призова да се държат заедно и да работят съвместно за промяната на модела на управление.

"Съжалявам, че тук не са и другите двама кандидати за кметове, на които разчитам - Борис Бонев от "Спаси София" и арх. Борислав Игнатов.

Кои са добрите в тази битка определям по отношението на управляващата мафия", допълни той.

"По адрес на Борис Бонев се пуснаха обвинения в джендъризъм, без да се познава значението на думата. Видяхте какво направиха и с Игнатов - едно ужасяващо действие, не само цинизъм, но и престъпление срещу личността", заяви още Минеков.


Той смята, че действията срещу арх. Борислав Игнатов трябва да бъдат наказани - "да се намерят авторите, никой не го направи, да се повдигне обвинение срещу този, който го е направил."


"Никой не го прави. Защо? Защото тези хора трябва да бъдат натиснати", допълни проф. Минеков.

Според него "разкъсването на портрета на Мая Манолова е шаманизъм".

"Късането на портрет не означава унищожаване на личността. Следващия път се надявам да подготвят кукла и да я бодат с игли", заяви още той.

Скулпторът категорично заяви, че "тази опозиционна група ще събере страшно много гласове".

Той завърши, че "тримата трябва да се държат един за друг, да си помагат, защото този път борбата не е за ляво и дясно, борбата е дали искаме да продължим в общество на демокрация или диктатура"

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...