Делчев: ГЕРБ увеличиха 3 пъти парите за чистота, а София е по-мръсна - 24novini.bg

Делчев: ГЕРБ увеличиха 3 пъти парите за чистота, а София е по-мръсна

06.10.2019 | 17:20
(1 глас)

В последните 14 години, в които ГЕРБ управляват София, парите за чистота са се увеличили 3 пъти, но столицата става все по-мръсна. Това означава, че вместо за чистене, средствата отиват в близки до властта фирми.

 

Това заяви Димитър Делчев, водач на листата на Движение България на гражданите (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите) за общински съветници. Листата на ДБГ подкрепя кандидатурата на гражданския кандидат за кмет Мая Манолова като според водача й причината е, че бившият омбудсман може да донесе нужната промяна в управлението на София.

 

През 2005 година Столична община е давала 65 млн. лева за чистота, а сега са 207 млн. лева. Къде отиват тези пари като всички виждаме, че за това време градът не е три пъти по-чист, каза Делчев и предположи, че средствата изтичат в корупционни схеми.

По повод изграждането на завод за преработка на горивото от боклука Делчев посочи, че

Столична община може да печели от РДФ горивото, създавано от боклуците, но се случва обратното – тя губи. Този проект е спрян и целата отговорност носят ГЕРБ.

Те направиха проекта така, че ЕК го спря, тъй като не отговаря на правилата и той няма да продължи скоро, посочи Делчев.

Ние сме в безумна ситуация, в която Столична община е изтеглила заем за този завод, а такъв няма. И всъщност завод в центъра на града, до Централна гара, означава до домовете на хората да дими нещо, което никой не знае колко замърсява, добави той.

Делчев посочи, че софиянци трябва да решат на референдум каква да е съдбата на завода и къде евентуално да бъде изграден.

По повод проблема с мръсния въздух водачът на дясно-центристката листа, подкрепяща Манолова, заяви, че подготвят пакет от мерки, който да стимулира повече хора да заменят автомобилите си с електрически, както и да се промени транспортната схема на градския транспорт, за да бъде предпочитан от повече хора.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...