ВМРО поиска Цацаров да прекрати дейността на БХК - 24novini.bg

ВМРО поиска Цацаров да прекрати дейността на БХК

Александър Сиди и Ангел Джамбазки са внесли сигнал до главния прокурор Сотир цацаров да прекрати дейността на Българския хелзински комитет. Александър Сиди и Ангел Джамбазки са внесли сигнал до главния прокурор Сотир цацаров да прекрати дейността на Българския хелзински комитет. Архив
30.09.2019 | 16:38
(0 гласа)

ВМРО поиска от главния прокурор Стори цацаров да прекрати дейността на Българския хелзински комитет и да заличи неправителствената организация регистрите заради недопустима намеса в съдебната система на България, съобщават от пресцентъра на партията, цитирани от Нова телевизия.

 

 

"БХК по пряк и косвен начин оказва натиск върху българските магистрати и извършва противоконституционна, противозаконна, неморална и открито антибългарска дейност",

категорични са от партията.

Сигналът до прокуратурата е внесен от евродепутата на ВМРО Ангел Джамбазки и от народния представител Александър Сиди.

"Това е възможност, залегнала в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, припомнят вносителите относно поисканата от тях процедура за забрана на БХК", пишат двамата представители на ВМРО.

Сиди и Джамбазки обосновават сигнала си с преки нарушения от страна на БХК на чл. 117, ал. 2 от Конституцията на Република България и на чл. 13, ал. 1, т. 3, б. б), от вече цитирания ЗЮЛНЦ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...