Димитър Делчев: Фандъкова 10 години имаше комфорта на правителството на ГЕРБ (видео) - 24novini.bg

Димитър Делчев: Фандъкова 10 години имаше комфорта на правителството на ГЕРБ (видео)

Коалиция “Движение България на гражданите” откри кампанията си
29.09.2019 | 10:30
(0 гласа)

"През последните 10 години кметът Фандъкова се опираше на безрезервната подкрепа на правителството на ГЕРБ. Тя ползваше милиарди европейски средства за изпълнение на проекти.

 

Днес София трябваше да прилича на другите западни столици с напълно изградено околовръстно шосе, удобни тротоари за пешеходците и европейска зеленина и чистота.

Въпросът е защо не е такава?“

Това заяви водачът на листата на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев при откриването на кампанията вчера в НДК.

Листата е с бюлетина номер 67 в листите за общински съветници в столицата.

Листата на "Движение България на гражданите", ЗНС, НДСВ и "Път на младите", които подкрепят гражданската кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, откри предизборната надпревара със събитие, на което присъстваха членовете на листата, кандидатите за районни кметове и общински съветници в София, гости и граждани.

Събитието се проведа на терасата на НДК, където Инициативният комитет на Мая Манолова издигна нейната кандидатура на 4 септември тази година.

„Необходима е промяна на този модел на управление, при който властващите се радват на комфорт, но вместо да го използват, за да работят за гражданите, ползите се получават от един близък до властта бизнес кръг, който разпределя порциите за себе си“, каза лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Той се обърна задочно и към кмета Фандъкова с думите "Вие ли изпратихте на "Труд" мръсната флашка срещу Мая Манолова и има ли участие ГЕРБ в тази акция?“.

Той визираше рубрика в "Труд" под името "Лъжите на Мая Манолова", където бе публикуван текст за обществена поръчка, в който не беше премахната бележката от възложителя - общината: "очакваме 4 частници".

Делчев посочи, че листата на ДБГ осъжда остро тона, който управляващите задават в тази кампания – на натиск и черен пиар.

„От днес започваме отброяване на дните, в които Фандъкова или ще се разграничи, или ще признае кой е занесъл флашката“, каза лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Водачът на листата на коалицията за общински съветници припомни, че това не е първият случай на черен пиар и натиск в тази кампания. Преди няколко седмици на мушката бе арх. Игнатов, а БНР спря излъчването на програма„Хоризонт“ заради опита да бъде цензурирана и свалена от екран журналистката Силвия Великова.

Днес предстои откриването на кампанията на настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова и на листата на ГЕРБ.

Вчера кампанията си откри и гражданският кандидат за кмет Мая Манолова. Щабът й е разположен в шатра пред НДК, където тя ще се среща с граждани в следващите 30 дни.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...