Манолова в Люлин: Ще бъда тук, за да ме контролирате и питате (видео) - 24novini.bg

Манолова в Люлин: Ще бъда тук, за да ме контролирате и питате (видео)

Манолова: Ще бъда тук с вас. Ще чуя от първо лице проблемът на всяко младо семейство, на всяко дете, на всеки възрастен 24новини
28.09.2019 | 16:18
(0 гласа)

 

Ще бъда тук, за да ме контролирате, за да ме питате, за да ми давате стимул да работя. Ще бъда тук, при вас, за да чуя от първо лице проблемът на всяко едно младо семейство, проблемът на всяко едно дете, проблемът на всеки възрастен.

 

 

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова днес по време на среща с гражданите от столичния квартал Люлин.

"Десетки пъти съм била тук.

И утре, като кмет, ще бъда сред вас, в кварталите, ще бъдем заедно и ще обсъждаме заедно проблемите на София",

заяви още Манолова. 

Според нея не е честно децата да нямат спортна зала, спортен комплект и игрища, където да спортуват. 

"Не е честно младите семейства да нямат достатъчно детски ясли и детски градини. Не е честно стотици деца да израстнат в листите с чакащи",

категорично заяви кандидат-кметът и допълни, че това е основна част от програмата й. 

Тя подчерта, че в квартала има междублокови пространства, но не изглеждат приветливо. 

"Има ли ги градинките? Има ли ги тротоарите, по който майките с колички да се движат в най-големия столичен квартал?", попита тя.

Манолова подчерта и проблемът със замърсения въздух.

"Мръсният въздух е най-големият бич, който удря децата и възрастните хора в столицата",

заяви тя и допълни, че

"по данни на Столична община всяко четвърто дете, което ходи на детска ясла или на детска градина, е болно от хронично заболяване, а голяма част от заболяванията са белодробни". 

"Трябва да има реални мерки. Пилеят се пари, харчат се за дейности, които са само имитация, а в крайна сметка хората боледуват.

 Това трябва да се промени. Сред приоритетите ми в програмата ми са мерките за чиста и зелена среда, за да могат децата ни и внуците ни, които са най-голямото ни богатство, да растат здрави", категорична е Манолова. 

Тя отново подчерта, че столичният бюджет трябва да бъде децентрализиран и "да е ясно какво част от капиталовите разходи и от инвестициите ще се похарчат за Люлин". 

"Трябва да е публично и ясно. Трябва да има контрол и ние гражданите да участваме в управлението на столицата", категорично заяви гражданският кандидат.

Според нея хората, които са в кварталите като Люлин не трябва да се чувстват по-малко софиянци от хората, които живеят в централната част. 

"Не е честно парите да се харчат само за централните булеварди и централните части", заяви Манолова. 

 

"Заедно с вас, с гражданите, не с хората на Московска, ще направим столицата един чист, зелен, европейски град. Град, в който хората дишат и живеят свободно", завърши изказването си Манолова. 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...