Борисов: България даде оферта за завод на "Хюндай" - 24novini.bg

Борисов: България даде оферта за завод на "Хюндай"

Борисов посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в град Хуасонг. Борисов посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в град Хуасонг. Фейсбук на Бойко Борисов
25.09.2019 | 15:01
(0 гласа)

България е представила оферта за инвестиция от Юцна Корея за автомобилен завод на "Хюндай". Това заяви премиерът Бойко Борисов в края на първия ден от официалното си посещение в Южна Корения. 

 

 

По думите му в момента се чака решение на борда на директорите на компанията.

Борисов е категоричен, че "българската делегация направи много добра презентация при посещение в Научноизследователския център "Хюндай"

"Надяваме се през бордовете сега, когато минават някои от решенията и намеренията им, да продължим да имаме успех",

допълни премиера и заяви, че

"така или иначе преговорите с "Фолксваген" са се чули навсякъде в света".

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пък води преговори за завод за сглабяне на изтребителите Т-50, съвместно с Южна Корея за американската компания "Локхийд Мартин".

"След като техният премиер беше три дни в България, мисля, че доста се е увеличил стокооборотът между двете държави. Сега Каракачанов е там, разговаря", обясни Борисов. 

Снощи премиерът Борисов пристигна в Сеул, Южна Корея. Посещението му започна с полагането на венец пред мемориала на загиналите корейски граждани в корейската и виетнамската войни, а в световното седалище по таекуондо, където счупи дъска с ръка и получи най-високият девети дан.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...