Манолова: Ще сложа в плик името на вече решения изпълнител на търга за електробуси (видео) - 24novini.bg

Манолова: Ще сложа в плик името на вече решения изпълнител на търга за електробуси (видео)

Манолова посочи, че в плик ще сложи името на фирмата, която вече е определена да спечели търга за елетромобили на Столичната община 24новини.бг/ Мария Йорданова
21.09.2019 | 13:18
(0 гласа)

Гражданският кандидат за кмет на София за предстоящите местни избори Мая Манолова разкри пред журналисти, че ще "постави в плик" името на фирмата, която ще спечели една от "бързите" поръчки на Столична община за закупуването на електробуси.

Тя посочи, че става дума за търг за 80 млн. лева, пуснат от столичната община в последния момент - офертите ще се отворят на 23 и на 24 октомври.

Търгът е за купуване на електрически микробуси с девет седящи места за най-големите квартали, което тя посочи, че е неразбираемо.

Представете си колко души могат да бъдат превозени в микробус с 9 седящи места, каза Манолова.

Припомняме, преди дни Манолова даде подобен пример за обществената поръчка за сметосъбиране и извозванет на столицата, което се даде на пак същите фирми изпълнители за 500 млн. лева, въпреки че договорите на фирмите изтичат след цяла година и има достатъчно време след избора на нов СОС да се възложат услугите за догодина.

По думите на бившия омбудсман "бързите поръчки" този път са за закупуването на електробуси и електрически микробуси, като офертите трябва да бъдат отворени буквално дни преди изборите на 27 октомври и попита защо се бърза от кмета Фандъкова обществените поръчки ще бъдат възложени два-три дни преди изборите.

Едната обществена поръчка е трябвало да бъде отворена на 9 октомври, но с промяна на параметрите на процедурата Столичното транспортно дружество насрочва датата за 23 октомври, разкри Манолова.

Според нея условията в двете обществени поръчки са ограничителни и според експерти те са подготвени за определени кандидати. Манолова посочи, че във вторник ще сложи името на кандидата, който ще бъде избран, в плик и ще даде пликовете на медиите.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...