Нинова: Борисов сам се саботира. Искаме истината за БНР (видео) - 24novini.bg

Нинова: Борисов сам се саботира. Искаме истината за БНР (видео)

ПГ на БСП иска анкетна комисия за случая в БНР. 24новини
20.09.2019 | 10:20
(0 гласа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция в Народното събрание, че от ПГ на БСП внасят предложение за създаването на Анкетна комисия в парламента за изясняване на обстоятелствата около казуса с Българското национално радио (БНР).

 

 

"Настояваме за създаването на комисия и за стигане на истината докрай", заяви Нинова. 

Според нея премиерът

Бойко Борисов твърди, че някой е извършил саботаж срещу правителството, но така излиза, че той само е саботирал себе си.

"Г-н Борисов се опита да се измъкне и от този случай, казвайки, че някой се опитва да саботира правителството. Абсолютно неприемливо, защото СЕМ в мнозинството си е излъчено от ГЕРБ. Този Съвет избира ръководството на БНР и БНТ, т.е. отговорността е при ГЕРБ",

обясни соцлидерката.

Според Корнелия Нинова "вече имаме диктатура в действие

- започна се с изключване на микрофоните в Министерски съвет, през пресконференция без журналисти, през журналисти, водени с белезници за разпити като свидетели и много случаи на журналисти, уволнение на много журналисти, които са критикували властта".

Тя смята, че

"властта се опитва да замаже проблема  и да го прехвърли на техническо равнище, но изключването на сигнал на БНР е безпрецедентнен случай в историята на България".

"Искаме политическа отговорност и истината докрай, затова предлагаме и анкетна комисия за случая", категорична е Нинова.

Тя допълни, че "от това, дали депутатите на ГЕРБ ще подкрепят нашето предложение за създаване на анкетна комисия, ще стане ясно дали Борисов и управляващите искат да се стигне до истината или искат и този случай на посегателство на свободите на медии, на различно мнение, да бъде замазан до следващия".

"Не знам кой при тях е главанак, но да не ни правят нас на такива",

завърши изказването си лидерът на БСП.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...