Делчев: Десните подписваме с Манолова платформа за гражданско управление - 24novini.bg

Делчев: Десните подписваме с Манолова платформа за гражданско управление

Димитър Делчев: Подписваме с Манолова платформа за десни политики в София Димитър Делчев: Подписваме с Манолова платформа за десни политики в София Архив
16.09.2019 | 08:29
(0 гласа)

Днес предлагаме на Мая Манолова платформа за гражданско управелние, в която се обединяваме партии от дясно и център-дясното пространство. Платформата включва пълен одит на общинските предприятия, изграждане на околовръстното шосе на столицата, споразумение да не се вдигат данъците, нова филофосия на определянето на такса смет, пълна рехабилитация на тротоарите в София и още решения за гражданите.

 

 

Това каза в студиото на bTV Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ).

По думите му ДБГ по устав е дясна партия, а БСП са идеологически опонент.

Подкрепата за Манолова не ни прави нито по-леви, нито по-десни. БСП са наш идеологически опоненти и с тях нямаме допирни точки, а подкрепяме Манолова като граждански кандидат, каза той. Мая Манолова доказа, че може да работи с хората и да работи с институции, и смятаме, че може да промени модела на ГЕРБ в София.

По думите на Делчев моделът на управление на столицата не е десен, а корупционен,

а гражданският кандидат Мая Манолова трябва да работи за всички избиратели. Ние ще настояваме на десни политики в столицата, подчерта той, като добави, че за гражданите проблемите не са леви или десни.

Корупцията не е лява или дясна. Корупцията е това, което става - харчат се безкнотролно парите на гражданите в столицата и се прави ремонт на ремонта, посочи още Делчев.

Попитан за решението на Зеленогорски да отиде в друга партия, Делчев отговори:

Няколкото души отколо г-н Зеленогорски, които се оттеглиха, го правят, защото влизат в листите на "Демократична България" , а не по принципни съображения.

Листата скоро ще бъде регистрирана и тогава ще се види ясно дали става дума за лични сметки или за принципи", каза той. Влизането в листата им показа, че съображенията им не бяха принципни, каза още той.

 Делчев попита защо Зеленогорски не се отказа от председателството на Парламентарната група на Реформаторите, понеже мнозинството все пак беше и с ГЕРБ, и с патриотите, но и с АБВ. Защо тогава не му пречеше широката подкрепа, а сега - когато е дадена за Манолова - се оказа аргумент за него, попита Делчев.

Радвам се, че са си намерили място накъде другаде, заслужават да станат общински съветници, както искат, каза още той.

По думите му публичният скандал е подгтовян отдавна и това помага на ГЕРБ и модела на Борисов в столицата.

Попитан за другия кандидат арх. Игнатов, Делчев отговори:

"От него лично досега не съм чул принципна позиция за управление на Фандъкова в столицата,

от партиите му - да, но не и от него."

Попитан как ще управлява Манолова без съветници, Делчев каза, че същото е питан и Борисов, преди да бъде избран за кмет на София.

 

Ние предлагаме на Манолова десни политики и за тях София има пари. Сега парите на столичани се пилеят. Столичната община има събираемост на данъците под средната за страната - около 70 процента, каза още той, а мерките за повишаване на събираемостта са неефективни, подчерта Делчев.

На въпрос за ДБГ той отговори, че партията е консолидирана, всички в нея се готвят за местните избори и за голямата цел - прекратяване на модела на управление на ГЕРБ в столицата.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...