ДПС: Искаме курорти с млади хора, а не старчески домове - 24novini.bg

ДПС: Искаме курорти с млади хора, а не старчески домове

Хамид Хамид от ДПС обяви, че са внесли в деловодството на Народното събрание промени в Закона за шума. 24новини
13.09.2019 | 10:59
(0 гласа)

"Не искаме българският туризъм да се превръща в оенсионерски и българските курорти да се превърнат в старчески домове. Искаме курортите ни да са модерни и да се посещават от млади хора от цяла Европа. Затова внесохме промени в Закона за шума, с които да се върне старият режим и контрола да се върне на общините".

 

 

Това заяви пред журналисти депутатът от ДПС Хамид Хамид в кулоарите на Народното събрание.

"Целта на промените, които внесохме преди минути, е да се преустанови унищожаването на българския бизнес и по-специално на ресторантьорския по Черноморието",

обясни той. 

По думите на народния представител данни на Асоциацията на ресторантьорите сочи, че спадът това лято е 40%.

"Промените в Закона за шума, които бяха приети последно, постигнаха пълно унищожаване на бизнеса. Някой искаше да вкара туристите в хотелите и те да не излизат навън", заяви Хамид. 

На въпрос дали очакват от ГЕРБ да подкрепят законопроекта им, Хамид Хамид отговори, че

"всеки, който го е грижа за българския туризъм, ще подкрепи промените". 

Припомянме, че през юни месец Народното събрание прие окончателни промени в Закона за шума, предложени от лидерът на НФСБ Валери Симеонов, с които контролът върху шума беше прехвърлен от общината към служителите на МВР. С приетите тогава разпоредби заведенията, които са близо до жилищна зона или до хотели и места за отдих, нямат право да вдигат шум от 23 часа вечерта до 8 сутринта, а глобите за нарушения бяха увеличени.

Тогава бизнесът излезе на протест и поиска президентът Румен Радев да наложи вето върху промените, а от Министерството на туризма предложи курортите да се разделят на парти зони и на зони за почивка.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...