Нинова: Днес е денят за неудобни въпроси към Борисов - 24novini.bg

Нинова: Днес е денят за неудобни въпроси към Борисов

Корнелия Нинова се обърна с въпроси към Борисов от парламентарната трибуна. Корнелия Нинова се обърна с въпроси към Борисов от парламентарната трибуна. Архив
13.09.2019 | 10:22
(0 гласа)

"Днес е денят за неудобни въпроси към премиера. Който има такива да ги зададе на Бойко Борисов в социалните мрежи, в интервюта или в писмо до Министерския съвет", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна днес. 

 

 

"На 7 септември група медии и журналисти с декларация заявиха "Днес е денят, в който българските медии решават да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката ни и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от кандидатите за кмет на София." 

Още по-категорично възразяваме срещу партиите и политиците, които легитимират подобни медии, дават им интервюта, канят ги на събитията си, плащат им за рекламни и ПР кампании",

допълни изказването си Нинова. 

Тя призова

журналистите да не отразяват "онези политици, които потъпкват свободата на изразяване, които нареждат да ви уволняват, затова че сте неудобни и задавате неудобни въпроси"

"Вчера беше опозицията, днес журналисти, утре кого, г-н Борисов ще оковете в белезници и ще подкарате за разпит?",

попита Нинова премиера и допълни, че "днес е денят, в който да се противопоставим на вчера, когато от ефир е свалена Силвия Великова, на онзи ден, когато Юрий Борисов беше арестуван с белезници и на 30 август, когато бяха спрени микрофоните на журналистите в Министерски съвет".

Нинова попита премиера и кое е вярно - това, което каза вчера, че пътищата са отеснели от инвеститори или твърдението на работодателите, които заявиха, че кризата е дошла в индустрията.

Соцлидерката попита Борисов и кое от твърденията му за Шенген е истина - това, че не се отказваме, това че сме в Шенген или това, че искаме да влезем, но Холандия ни спира. 

"За един ден, няколко неща. Кое е вярно", попита тя.

Относно шпионския скандал Корнелия Нинова заяви, че твърдението на министър-председателя, че нищо не знае и е научил от медиите, може да произтича от две неща - или е излъгал, че не знае, или и двете служби - ДАНС и МВР не са го информирали.

"Ако всички не се обединим срещу мракобесието и срещу диктатурата в страната ни, ще отнемат свободата на всички ни",

завърши декларацията си Нинова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...