Теменужка Петкова: Сметките за ток ще намалеят - 24novini.bg

Теменужка Петкова: Сметките за ток ще намалеят

Теменужка Петкова обясни, че гражданите няма да плащат компенсации заради прекратения договор и ще им се намалят сметките за ток. Теменужка Петкова обясни, че гражданите няма да плащат компенсации заради прекратения договор и ще им се намалят сметките за ток. Архив
12.09.2019 | 21:40
(0 гласа)

След прекратяването на договора между НЕК и ТЕЦ "Марица Изток 3", сметките за ток на потребителите ще намалеят. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова телевизия във връзка с прекратяването на договора за дългосрочно изкупуване на електроенергия, където беше установено предоставяне на неправомерна държавна помощ. 

 

 

"За всички потребители на електроенергия е ясно, че към цената на енергийния компонент има добавка, която е "Задължение към обществото".

В тази добавка се включват всички разходи, които обществото трябва да плати", уточни Петкова и допълни, че в тази добавка влизат и разходите, които държавата трябва да плати за производство на електрическа енергия от ВЕИ.

"Отпадайки тази добавка, сметките на потребителите ще намалеят", заяви още министъра на енергетиката.

По думите й няма да има компенсации от страна на държавата, тъй като първоначалнаъта инвестиция от страна на "Контур Глобал Марица Изток 3" е възстановена към този момент. 

Припомняме, че вчера Министерският съвет даде мандат на вицепремиера Томислав Дончев, на финансовия министър Владислав Горанов и на енергийния министър Теменужка Петкова да стартират преговори с "Контур Глобал Марица Изток 3" да се прекрати договора с НЕК, така че да не се стига до изплащане на компенсации.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...