Нинова: Внасяме за гласуване Закона за съсловните организации (видео) - 24novini.bg

Нинова: Внасяме за гласуване Закона за съсловните организации (видео)

ПГ на БСП внася Закона за съсловните организации на медицинските сестри. 24новини
11.09.2019 | 13:37
(0 гласа)

"Внасяме промените в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, който беше изготвен от медицински специалисти и Мая Манолова", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание. 

 

 

"Днес медицинските работници протестират справедливо за възнагражденията си. По процедурата на Народното събрание Законът за съсловните организации не може да бъде факт, ако някой от народните представители и парламентарните групи не ги припознае и внесе за гласуване",

допълни Нинова. 

Соцлидерката заяви, че от ПГ на БСП са разгледали Закона, приемат го и го внасят. 

"Смятаме, че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации и се дава възможност те да участват в изготвянето на нормативни докуемнти, които засягат тяхната професионална квалификация", уточни Корнелия Нинова. 

Председателят на БСП допълни, че ще внесат и предложение за промяна на Закона за бюджета на НЗОК и на Закона за държавния бюджет, с които да се предвидят допълнителни средства за по-високи заплати на медицинските работници. 

Относно твърденията, че Венци Стефанов е уреждал срещи на Нинова и Леонид Решетников, тя соцлидерката заяви, че "вчера изказахме позиция по шпионския скандал". 

"Ако се изнесат нови факти, ще ги коментираме. А това какво е казано сутрина в ефир, нямам никаква представа кой на кого какви телефони е раздавал", завърши изказването си Нинова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...