Манолова: Защо Фандъкова прави търга за боклука година по-рано? - 24novini.bg

Манолова: Защо Фандъкова прави търга за боклука година по-рано?

Мая Манолова попита задочно кмета Фандъкова защо обявява търговете за бокука на София с година по--рано Мая Манолова попита задочно кмета Фандъкова защо обявява търговете за бокука на София с година по--рано Фейсбук/ Мая Манолова
09.09.2019 | 14:45
(0 гласа)

"Нямам обяснение защо ситуацията е такава, освен ако г-жа Фандъкова не иска лично да финализира някои големи обществени поръчки, по-специално поръчката за сметосъбирането. Тя се провежда 1 година, преди да изтекат договорите на сметосъбиращите фирми. Договорите изтичат през август 2020 г., а процедурата се провежда сега."

 

 

Това каза пред журналисти кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Тя внесе в деловодството на общината искане за разполагане на информационни пунктове за нуждите на кампанията й.

"По този начин г-жа Фандъкова обрича столичани през следващите 5 години на още от същото – София да продължава да бъде прашна, мръсна, непочистена'", допълни тя.

"Не виждам обяснение на обещанието, което през 2016 г. г-жа Фандъкова пое, а именно да бъде подкрепено и стабилизирано общинското дружество за чистота "Искър", така че то да може да поеме част от столичните квартали.

"Оправданието, което чувам от г-жа Фандъкова е, че може да има съдебно обжалване, било възможно да се проточи самата процедура, е съшито с бели конци", допълни тя.

Според Фандъкова, която говори час по-рано по темата, не се задава криза с болука и тя няма да допусне криза.

По думите на Манолова обаче, процедурата е на стойност 500 млн лв. - най-скъпата процедура на Столична община, като се има предвид, че зелият бюджет на общината е около 1,7 млрд. лева.

Манолова попита и защо Йорданка Фандъкова не излиза в неплатен отпуск, докато тече предизборната й кампания.

"Недоумявам защо г-жа Фандъкова продължава да се възползва от позицията си на кмет, за да води предизборна кампания. След като обяви своята кандидатура, според мен, по-честното поведение беше да излезе в отпуск", каза тя.

"Аз също можех да съм омбудсман до деня на регистрацията, можех да изляза в служебен отпуск, а да не подавам оставка, но прецених, че почтеното поведения спрямо гражданите и спрямо другите кандидати е да подам оставка и да водя кампания от позицията на кандидат. Воденето на кампания от кметския стол не е честното отношение в тази кампания", каза Манолова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...