Делчев: Върху ДБГ има огромен натиск да не подкрепя Манолова - 24novini.bg

Делчев: Върху ДБГ има огромен натиск да не подкрепя Манолова

Димитър Делчев посочи, че има натиск върху ДБГ да не подкрепя Мая Манолова Димитър Делчев посочи, че има натиск върху ДБГ да не подкрепя Мая Манолова
07.09.2019 | 20:20
(0 гласа)

Има сериозен натиск към ДБГ да не подкрепяме промяната в София.  Структурите на ДБГ в столицата с голямо мнозинство взеха решение, че трябва да се търси истинска промяна в управлението на града и тя може да дойде от граждански кандидат.

 

 

Решението да подкрепим Мая Манолова за кмет на София е именно в тази посока и заставам зад него.

Това заяви пред телевизия Европа председателят на ДБГ Димитър Делчев.

С Мая Манолова отдавна имаме общи каузи, тя единствена ни подкрепи в битката за машинното и електронното гласуване, в приемането на закон за фалита на физически лица. А за да я подкрепим, ние поставихме условията, че управлението на столицата трябва да работи за

въвеждане на модерни ИТ системи за облекчаване на тежкия трафик, да се спре корупцията и да започнат спешни действия София да стане един по-чист град, в който се диша свободно,

каза Делчев.

Има сериозен натиск чрез хора от централното ни ръководство и структури в страната към мен и партията, за да не подкрепяме Манолова.

Причината за това е, че в нея ГЕРБ виждат реална заплаха за властта си в столицата, коментира той.

Делчев е категоричен, че София има нужда от промяна и именно за това ще работят и общинските съветници на ДБГ, които ще се явят в обща листа с други десни партии в София.

В последните години София се управлява неефективно, управлява се ляво. Дългът на столицата е 60% от бюджета,

което я прави един от най-задлъжнелите градове в Европа. Корупцията е огромна, ремонтите лоши.

Фандъкова няма как да ни убеди, че след 12 години управление на ГЕРБ в София изведнъж ще има промяна. Манолова заяви, че желае промяна, а като омбудман тя показа, че може да накара една институция да започне многоактивно да работи за хората, добави Делчев.

Ние не влизаме в коалиция с БСП, а подкрепяме граждански кандидат, издигнат от хората, каза още Делчев. Ще се обединим единствено с дясно-центристки партии в изборите за общински съветници и районни кметове в София.

Той бе категоричен, че вече се води мръсна и черна кампания.

Делчев заяви, че структурите на ДБГ в страната имат свобода да изберат сами начина си на явяване, като на места ще има коалиции с десни и центристки партии, на други с патриотични.

Кметовете Йордан Йорданов в Добрич и Георг Спартански в Плевен трябва отново да получат доверието на хората,

защото развиват много добре общините си.

На останалите места ще участваме в смяната на феодалния модел на управление, който в редица общини се налага от ГЕРБ, а в други от БСП.

Не се случи реформата в прокуратурата, която обещаха, дори не се говори за това вече, добави той. Заради кандидатурата на Гешев за главен прокурор той каза, че очаква недоволството на хората да се покаже с масови протести по улиците.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...