Манолова: Зад мен няма олигарси, аз съм кандидат на гражданите - 24novini.bg

Манолова: Зад мен няма олигарси, аз съм кандидат на гражданите

Пред bTV Манолова каза, че отказва финансиране от фирми за кампанията си Пред bTV Манолова каза, че отказва финансиране от фирми за кампанията си Кадър: bTV
05.09.2019 | 09:30
(0 гласа)

Зад мен не стоят никакви олигарси, няма политическа централа, нямам приятелски партиен кръг. Аз съм кандидат на гражданите.

 

 

Това каза Мая Манолова, гражданският кандидат за кмет, която вчера бе издигната от Инициативен комитет.

Сега г-жа Фандъкова има комфорта на почти пълно мнозинство. Е, това прави ли управелнието чисто от корупция, ремонтите по-качествени, харченето на пари по-прозрачно, каза тя на въпрос как ще управялва без обищински съветници. Не мнозиноството в СОС води до добрите решения, оказва се, добави тя.

Гражданите дори не се допускат на заседанията на СОС, наблюдават заседанията на монитори, като така общината нарушава закона, отбеляза Манолова.

Пиптана за първите три неща, които ще направи като кмет, тя отговори, че първият й работен ден ще бъде за приемане на гражданите. Второто конкретно нещо ще е да завърша детската площадка пред 13-ти блок на Овча купел-2. Ще отида лично да отключа и спортното игрище в с. Кривина, заключено от някого там. И ще направя дълъг разговор с г-жа Фандъкова за проблемите на столичани. Нищо че го слагам четвърто място, това е много важно, посочи още Манолова.

Когато новините започват с великата новина, че премиерът се бил подстригвал сам,това е обидно за българските граждани битовизиране на политиката, изрази мнение Манолова и каза, че намира за уважение към хората и към себе си да поддържа добрия си външен вид.

Влизам в добро настроние в тази битка, тя вече започна обаче с опити за дискредитиране, агресивна ,черна и мръсна кампания, каза Манолова по повод негативните публикации за нея и хората, които я подкрепят.

Бяхме свикнали Цветанов да обявява в началото, че ще прави полизитивна кампания, а после започваше черната кампания.

Има следене - пред фризьорския салон, пред дома ми, пред институцията на омбудсмана, притискане на хора от моя Инициативен комитет, 

има и фабрика за манипулации, която показва страх и паника на отсрещната страна, посочи Мая Манолова за кампанията на ГЕРБ срещу нея.

София има изпълнителен директор, не кмет, който изпълнява интересите на солиден приятелски кръг.

Георги Марков от ГЕРБ самияят каза, че София имала кмет в сянка, отговори тя на въпрос за модела на ГЕРБ в столицата.

От една година се блокира моята бивша институция на омбудсман от страна на управляващите. На всяка наша инициатива се гледаше колко ще ни донесе като рейтинг, а не колко ще е полезна за хората, обясни тя защо напусна поста си на омбудсман.

Управялващите съществуват за да служат на българските граждани, а аз трябваше да бъда посредник, но страната на властта я нямаше - тя отсъства от разговора с хората. На кого да посреднича, попита Манолова. И след като като посредник вече не мога, сега ще го направя през кметските правомощия, обясни Манолова.

Оставането ми като омбудсман щеше да е място за отдих, но за мен това не е въпрос на удобство на поста,

а убеждение, че трябва да работиш наистина като обществен защитник срещу несправедливостта и бедността, каза Манолова. Тя дада епример: "На 22 февруари съм внесла законопроект, който да пречи без съдебен процес на хората да им се разпродава имуществото от монополистите и банките. Разгледаха закона, приеха го на първо четене и после "го сложиха на трупчета". Днес в комисията по петициите в Брюксел е изслушват 15 души с жалби за такова поведение на монополисти и в момента Бъгария има наказателна процедура, която гражданите плащат", каза Манлова.

Няма нужда да ми правят услуги на мен, аз не съм внесла законопроект за Мая Манолова, а за различните граждани и общности. Властта трябва да отделя пари по тези закони за самите граждани и данъкоплатци, това са техните пари, категорична бе Манолова.

Разбирането на премиера за политиката е като възможност за вендета и отмъщение,

каза тя по повод негов запис, пуснат в студиото, за Костинброд, в който той казва, че депутатите на ГЕРБ искали да й отмъстят, но Борисов не позволил.

За Костинброд съм подала сигнал, защото имах информация за подготвени фалшиви половин милион бюлетини. Същите тези депутати, които търсят отмъщение, пращат сигнали всеки ден до прокуратурата. Всеки гражданин е длъжен да го прави, ако разбере за готвено престъпление, каза тя.

Борисов да си отвори медиите и да види пресконеферницята на прокуратурата за Костинборд. Самата прокуратура даде този брифинг и тя обясни, че има пакетирани и подготвени за тръгване към страната половин милион допечатани бюлетини. Печатницата беше близка до управляващите от тази партия, каза Манолова, а

оттогава бюлетините вече се печатат в печатницата на БНБ и проблеми не е имало.

Не съм чувала Борисов да цитира пресконференцията на прокуратурата. А в деня тогава говори именно прокуратурата, припомни фактите Манолова.

На въпрос за управелнието на Орешарски и подкрепата за него, тя каза, че тогава е вярвала, че това управление ще работи за хората. Оценката я дадоха хората, допълни тя.

Правила съм грешки и съм стояла зад каузи, които после са се оказвали грешки, каза тя и призна, че поведението й при протестите срещу Орешарски не е било преценено. Смятах, че след като всички други се скриха, аз трябваше да изляза и да чуя хората, обясни Манолова, че и тогава не се е сривала от проблемите.

Внушението, че Борисов ме бил избрал за омбудсман, е нечестно.

Изборът на омбудсман се прави от депутатите, не от премиера. Подкрепиха ме депутатите, не Борисов. ГЕРБ имаха свой кандидат за омбудсман. Но Цветан Цветанов тогава поиска да се извиня за Костинброд, аз не го направих, защото съм подала сигнал за готвено сериозно закононарушение и пак бих го направила със сигнал на прокуратурата, ако знам за такова. И така те не ме подкрепиха. После Цветанов си показа бюлетината, с която не ме е подкрепил - публикува я във Фейсбук. Все пак това са фактите и те са публично известни, каза Манолова.

Тя подчерта, че не дели хората на леви и десни. С десните съм се борила задено за електроното и машинното гласуване, против монополите и презастрояването. С левите съм водила битка за социалната защита на хората.

Очаквам подкрепа от всички, които не са доволни от модела на ГЕРБ в София.

Битката не е за сам човек, бих приела подкрепа от политически централи, граждани, симпатизанти на десните, Реформаторите, левите, Демократична България, зелените, патриотите и на всякакви граждански организации. С Корнелия Нинова не съм се виждала. Водя разговори само на принципна основа. Който е съгасен София да е осветена по отношение на търговете, прозрачна, за управление със и за гражданите, против модела, установен досега, против корупцията и пилеенето на пари, очаквам да ме подкрепи, каза Манолова.

Няма разлика дали ще те окрадат през левия или десния джоб

или ще си счупиш крака на лявата или дясната плочка. Не деля хората на леви и десни, каза Манолова.

Ще се финансирам от малки дарения от хората и се отказвам от възможността фирми и корпорации да финансират кампанията ми, отговори тя на въпрос как ще набира средства като кандидат за кмет.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...