Караянчева: Не приемам образа, който Манолова нарисува на парламента - 24novini.bg

Караянчева: Не приемам образа, който Манолова нарисува на парламента

Караянчева пожела на Манолова успешна кампания за местните избори. Караянчева пожела на Манолова успешна кампания за местните избори. Архив
05.09.2019 | 08:40
(0 гласа)

"Не приемам образа, който Мая Манолова рисува на 44-я състав на Народното събрание – 240 безотговорни народни представители срещу самотната фигура на единствения закрилник на граждани", заяви предстедателят на парламента Цвета Караянчева вчера във Фейсбук страницата си по повод мотивите за оставката на Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София. 

 

 

"Прочетох какви мотиви е обявила Манолова в депозирания вчера в деловодството на Народното събрание документ. Оказва се, че една трета от тези мотиви /първите два от общо шест/ са директна критика срещу законодателната власт, която според нея не е проявявала достатъчно активност по отношение на предлаганите от нея законотворчески инициативи. Като доказателство Манолова посочва, че парламентът се е съобразил с “едва” половината от общо 5100 нейни препоръки по законопроекти",

пише още Караянчева.

Според нея, ако "качеството на законопроектите е било адекватно на впечатляващото количество, тези законопроекти и препоръки щяха да се радват на друга съдба".

Караянчева уточнява в публикацията си, че "всеки народен представител има право на законодателна инициатива и всеки постъпил от страна на администрацията на омбудсмана законопроект, както и всяка препоръка, са били разпределяни надлежно до парламентарните групи".

"Фактът, че част от тях така и не са стигнали до пленарна зала, означава, че не са събрали подкрепа, включително и сред опозицията", допълва позицията си тя. 

Председателят на Народното събрание уточнява, че е "от достатъчно време в политиката и разбира защо Манолова се обрисува като супер-жената, изправена срещу всички неправди по тази земя."

"Моля, нека това да не бъде за сметка на бившите й колеги. Пожелавам й една достойна кандидат-кметска кампания, но не виждам как очернянето на парламентарната институция ще й помогне в тази битка",

завършва коментара си Караянчева.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...