Нинова: Ще внесем конституционна жалба срещу Борисов, джипа и раздаването на пари - 24novini.bg

Нинова: Ще внесем конституционна жалба срещу Борисов, джипа и раздаването на пари

Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще подат конституционна жалба срещу практиката на премиера с джипа и раздаването на пари. Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще подат конституционна жалба срещу практиката на премиера с джипа и раздаването на пари. Архив
04.09.2019 | 16:41
(0 гласа)

"Ще внесем конституционна жалба срещу практиката на премиера Бойко Борисов да обикаля с джипа си, държавният бюджет да е в багажника и да се раздават пари за партийни цели", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна днес в декларация от парламентарната група по повод откриването на осмата сесия на 44-тото Народно събрание. 

 

 

Според соцлидерката провеждането на фискалната политика на държавата е абсолютно сбъркано.

"Парите на българските данъкоплатци се харчат еднолично, за партийни цели", категорична е тя и допълни, че "не се харчат по определения от държава ред през бюджета".

"Ще видите позициите ни относно Закона за публичните финанси и ще имате конституционна жалба за неспазване и за раздаване на парите на българските данъкоплатци с постановление на Министерския съвет извън рамките на парламента",

допълни лидерът на левицата.

Според социалистите "порочната практика ще се засили с наближаването на местните избори - джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването на пари през прозореца на партийни цели и за избори на подходящи кметове."

Нинова заплаши, че от ГЕРБ ще получат институционално позиция как това да се промени.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...