Нинова: ГЕРБ опростачи политиката - 24novini.bg

Нинова: ГЕРБ опростачи политиката

Корнелия Нинова се съмнява, че управляващата коалиция ще оцелее Корнелия Нинова се съмнява, че управляващата коалиция ще оцелее
24.08.2019 | 14:40
(0 гласа)

Внушението, че БСП е разединена, е опорна точка на нашите опоненти. Никоя друга партия не може да събере 50 хиляди души, както БСП на Бузлуджа - незакарани насила там. Това казва в интервю за "24 часа" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 

Целта е обществото да остане с впечатление за разцепление и невъзможност да решим нашите вътрешни въпроси, та камо ли да управляваме държавата. Наясно съм с тази цел, наясно съм със средствата, с които тя се гони, както и с лицата в БСП, които я поддържат, казва Нинова.

"Лозунгът на ГЕРБ беше за стабилност, но се превърнаха в най-дестабилизиращия фактор за държавата

и причината е една - за да останат на власт, са готови на всякакви компромиси с всеки, който им гарантира още някой и друг ден. Когато целта е да бъдеш на власт на всяка цена, последиците са тежки - и за мандатоносителя, и за народа.

ГЕРБ опростачиха политиката", категорична е Нинова.

Попитана за единството в БСП, Нинова посочва: "Първо, трябва да си отговорим кой е партията? Не съм нито аз, нито Националният съвет. Ние сме временно избрани да изпълняваме политиката ѝ. Партията са членовете ѝ. Пред близо 50 000 души на Бузлуджа зададох въпроса - вие разделени ли сте, разцепени ли са организациите. И целият народ чу отговора - не", казва тя.

"За диалог с партията съм готова винаги и го правя постоянно в страната.

За разговори за пари и власт на отделни личности в БСП, за лична изгода на гърба на партията, за задкулисни договорки не съм готова.

И от това ми идват проблемите", посочва още Нинова.

По думите й промяната в България идва с избора на призидента Радев.

"Промяната в БСП с ограничаване на мандатите на депутатите, с мандатност за председателя и прекия му избор, слагане край на политиката на задкулисни договорки беше усилие с много силна съпротива. Но партията удвои подкрепата си от 400 000 на 1 милион", казва тя и посочва, че е можела и да е по-лесно: "угаждам на всички заради личния им интерес, ставам председател на парламента и мълча угодно на властта, защото ми е дала пост и пари. Нямаше да има опозиция. И алтернатива.

100 души от БСП щяхме да си добруваме, 1 млн. щяха да бъдат употребени.

България щеше да загуби. Избрахме трудния, но верен път", аргументира се тя.

Според Нинова "ако управляващата коалиция оцелее, ще е на базата на безпринципност, купуване на подкрепа с постове и обществени поръчки и извиване на ръце. Така и беше създадена."

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...