Строителният надзор на "Графа": Новите колчета ще са здрави - 24novini.bg

Строителният надзор на "Графа": Новите колчета ще са здрави

Поставянето на новите ограничители започна от вчера. Поставянето на новите ограничители започна от вчера. БГНЕС
23.08.2019 | 17:00
(0 гласа)

Ръководителят на строителния надзор на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" Тодор Тодоров гарантира, че новите колчета, които ще се поставят на мястото на "перките на акули" ще бъдат здрави. Той заяви това в интервю пред БНР.

 

 

"Имаме пълна гаранция, че колчето трудно би било разбито.

Поставените постаменти идват като заготовка. През тях се монтират анкери, шпилки към бетоновата плоча, която е под тротоарната настилка и накрая с шпилките ще бъде монтирано колчето", обясни Тодотов. 

По думите му новите ограничители ще бъдат по-сиоки и по-лесно видими за гражданите. 

"Решението е колчетата да са високи 60 см, така че да са в погледа на пешеходеца. Досега проблемът с така наречените "перки" беше, че са на много малка височина и пешеходецът не ги забелязваше", обясни Тодоров.

Новите колчета ще се монтират на мястото на сегашните ограничители на трамвая, които се прочуха с името "перки на акули". Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че започва смяната им, след множеството инциденти, при които хора се спъват в каменните блокове и се нараняват. 

По думите на Тодоров за смяната на ограничителите няма да се наложи разбиване на улицата. 

"Вчера започнахме смяната и няма да има разбиване. Вади се внимателно плочка, наоколо нищо не се разбива и на мястото на плочката се слага постамент, който е с изключително малки размери. Върху него се монтира колчето и разбиване няма", обясни той.

“Хронологията на кратко е - на 9 април се взима решение от експертен съвет към главния архитект, на 15 април е възлагането за проекта за новите ограничители, на 17 май е изготвен проектът за новите ограничители, местата им и местата им за поставяне, и на 15 август имаме вече конкретно възлагане от Столична община къде да се поставят. Някъде около три месеца бяха нужни, за да се произведат новите ограничители“, обясни Тодоров защо чак сега се сменят ограничителите, като решението за смяната е взето през април.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...