БСП: Борисов катастрофира в контрола на пътищата - 24novini.bg

БСП: Борисов катастрофира в контрола на пътищата

георги Свиленски търси политическа отговорност за повредения участък на магистрала "Струма". георги Свиленски търси политическа отговорност за повредения участък на магистрала "Струма". Архив / 24новини
17.08.2019 | 08:00
(0 гласа)
"Работата на министър-председателя не е дамо да изгражда пътища, защото не той ги прави пътищата. Работата му е и да контролира функционирането им, а в тази работа Бойко Борисов катастрофира."
Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски по време на пресконференция, съобщи БНР.

"Кой ще поеме политическата отговорност за изгорелия участък на магистрала "Струма" край Дупница",

попита Свиленски, поиска да се поеме политическа отговорност за повредения път от пожара в депо за вторични отпадъци и допълни, че "няма цяла магистрала в България, която да работи".

Според него "със законопроекта за пътните превозни средства властта се опитва да прокара лобистки интереси, които са в ущърб на собствениците на автомобили".

"Не е изключено годишнитетехнически прегледи да поскъпнат, след като държавата спре да ги контролира и ги даде в частния сектор", смята народният представител.

От левицата отправиха критика и към тол системата и магистралите.

"На 16 август трябваше тол системата да е стартирала, а това все още не се е случило", заявиха социалистите. 

В отговор на отправената критика

транспортният министър Росен Желязков определи изказването на БСП като "произволно"

и увери, че няма да се допусне лобизъм в регулацията на регистрацията на моторните превозни средства и тяхната сервизна дейност. 

"Коментарите за проектите на промени в Закона за движение по пътищата и Закона за пътните превозни средства ще ги приема в духа на общественото обсъждане", допълни Желязков.

 
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...