Уволнената медицинска сестра: Не се отказваме! Продължаваме да се борим (видео) - 24novini.bg

Уволнената медицинска сестра: Не се отказваме! Продължаваме да се борим (видео)

Мая Илиева днес подписа заповедта си за уволнение. Тя е категорична, че ще продължава да се бори за каузата на медицинските сестри и работници. 24новини
08.08.2019 | 12:52
(0 гласа)

 "Няма да се откажем, напротив, заложили сме няколко задачи и продължаваме нашата кауза", заяви пред протеста в нейна подкрепа уволнената органзиаторка на протестите на медицински работници Мая Илиева. Днес тя подписа заповедта си за дисциплинарно уволнение от болница "Токуда", където тя работеше.

 

 

"Вече имаме Асоциация на българските медицински сестри и ще продължим с нашата кауза. Няма да се откажем, напротив",

категорична е тя.

По думите й създадената Асоциация ще следи за оказван натиск, за превишаване на власт, дали неправомерно се уволняват членове на организацията, както и ще отнасят въпросите си до съответните инситуции. 

"Това ще бъде нашата кауза - освен за по-добро заплащане, ще се борим и за по-добри условия.

Няма да се отказваме. За в бъдеще ще направим един синдикат, който ще защитава правата на медицинските сестри",

допълни изказването си Илиева.

Пред сградата на лечебното заведение се събраха на протест нейни колеги от болницата, както и представители на Асоциацията на кинезитерапевтите и рехабилитаторите и от Асоциацията на акушерите. Заедно с тях беше и омбудсманът Мая Манолова. 

 

Припомняме, че Мая Илиева съобщи във Фейсбук за нейното уволнение от болница "Токуда". Тя беше един от организаторите на протестите на медицински работници за по-добри условия на труд и по-добро заплащане. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...