Пламен Георгиев: Чист съм. Ще си подам документите за прокурор (видео) - 24novini.bg

Пламен Георгиев: Чист съм. Ще си подам документите за прокурор (видео)

31.07.2019 | 14:37
(0 гласа)

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев заяви пред журналисти в Народното събрание, че данъчната проверка на НАП е констатирала, че няма законово нарушение и допълни, че ще си подаде документите за прокурор.

 

"Чист съм. Моето място е в прокуратурата и ще се върна там",

заяви той веднага след като депутатите приеха със 120 гласа "за" неговата оставка, която подаде днес. 

"Моята оставка беше написана отдавна, но аз изчаквах да приключи проверката на НАП, защото аз не можех да си позволя да подам оставка преди да е доказано, че аз съм един чист човек", допълни изказването си Георгиев. 

По думите му данъчната проверка не е показала нито ден на минус за последните шест години, което доказва, че "аз и съпругата ми сме чисти".

"Тази проверка доказа, че аз не съм извършил нито едно закононарушение",

категоричен е Пламен Георгиев и допълни, че "причината за оставката е изкуствено създаденото напрежение".

Вече бившият председател на КПКОНПИ заяви, че е имало ценеласочена атака срещу него, защото КПКОНПИ има искане за отнемане на над 3 млрд. 

"Аз имах толкова много врагове чисто заради работата, която съм вършил и те ме атакуваха чрез медиите. Това обаче не беше атака само срещу мен, а и срещу моето семейство", заяви той.

 Пламен Георгиев сподели, че вероятно ще зведе дело срещу общината, "защото не е вярно, че не са допускани до имота."

 

"Моята оставка беше написана и затова беше подадена толкова бързо. Получих си данъчната ревизия и си подадох оставката. Не съм се консултирал с Бойко Борисов", заяви още Георгиев в отговор на въпроса дали и оставката му, както отпуската, е определена от премиера Бойко Борисов.

"Моето място е в прокуратурата, Разбира се, че ще се върна там. Аз ще си подам документите за възстановяване като прокурор", заяви още Георгире.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...