ГЕРБ: БСП да не политизират въпроса с чумата (видео) - 24novini.bg

ГЕРБ: БСП да не политизират въпроса с чумата (видео)

От ГЕРБ призоваха африканската чума да не се политизира. 24новини
25.07.2019 | 08:00
(0 гласа)

"Призоваваме да не се политизира проблемът с чумата по свинете", заяви председателят на Комисията по земеделие Мария Белова от ГЕРБ по време на пресконференция в Народното събрание вчера. Изказването й е в отговор на искането на ПГ на БСП да се поеме политическа отговорност за бързо разпространилата се зараза. 

 

 

Белова призова

БСП да не политизират темата, която касае цялото общество.

Според председателя на земеделската комисия за първи път три министерства работят в синхрон за решаването на един проблем.

"Министерството на земеделието, храните и горите съвместно с Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи са предприели всички необходими действия, за да се спре заразата", категорична е Белова. 

Андриан Райков от ГЕРБ пък призова депутатът от БСП Пенчо Милков да не използва африканската чума по свинете за започване на предизборната си кампания за местните избори, които предстоят тази есен. 

Колегата им Георги Станков заяви, че "това са най-бързите и най-адекватните мерки за борба с чумата". 

Припомняме, че вчера в Плевен и Разград беше обявено бедствено положение заради заразата с африканска чума по прасетата. Беше открито и ново огнище на болестта в свинеферма с 40 хил. животни.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...