Шефът на хакера, обвинен за НАП: Вярвам му 100% - 24novini.bg

Шефът на хакера, обвинен за НАП: Вярвам му 100%

Шефът на Кристиян му вярва, че е невинен Шефът на Кристиян му вярва, че е невинен снимка: кадър бТВ
21.07.2019 | 20:32
(0 гласа)

На 100% му вярвам. Кристиян е много добър специалист, заяви пред бТВ шефът на обвинения за хакерската атака към НАП Кристиян Бойков – Георги Янков.

 

Янков не изключва възможността Кристиян да е набеден от конкурентна фирма, но предпочита по случая да говорят адвокатите.

 

Той поясни, че фирмата работи за банки, големи компании у нас и в чужбина и има строга политика за конфиденциалност, която се спазва от всички, тъй като договорите са сериозни.

До петък не беше искано съдействие и разрешение за отключване на компютър. Едва в петък от ГДБОП са поискали такова, но Янков обясни, че няма намерение да го прави. Компютърът е на компанията, в него има данни на трети лица, към които ние сме поели отговорност да запазим информацията. Ако тя изтече, последствията ще са катастрофални, обясни решението си той.

Според ИТ експертът и основател на Софт Уни Светлин Наков

безотговорността на държавата е хакнала НАП.

 

Вижте колко време трябва на дупките на една улица да излязат пак, така се правят и системите, каза той и добави, че не изключва възможността атаката да е направена от хакер, който многократно е предупреждавал за проблеми. Ако не са взети мерки, от гняв и яд може да е хакната системата, за да се покаже нагледно, поясни той.

Наков получил файла от журалист преди да излезе новината, че е хакерска атака и още тогава предположил, че може да става въпрос за вътрешен теч и все още не изключва такава възможност.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...