Хакерът Кристиян смята, че е "натопен" - 24novini.bg

Хакерът Кристиян смята, че е "натопен"

Кристиян Бойков е споделил на адвоката си, че най-вероятно е "натопен" и че са го принуждавали цяла нощ да признае вина. Кристиян Бойков е споделил на адвоката си, че най-вероятно е "натопен" и че са го принуждавали цяла нощ да признае вина.
18.07.2019 | 11:57
(1 глас)

"Той смята, че е натопен", заяви в сутрешния блок на бТВ един от адвокатите на 20-годишния хакер от Пловдив, който е обвинен за пробива в системата на НАП, Георги Стефанов. Работодателят на Кристиян смята, че младежът е набеден и няма общо с кибератаката.

 

 

По думите на защитата на Кристиян,

той е споделил, че смята, че е "натопен", защото работил по сериозни проекти, а фирмата имала проблеми с конкуренцията.

20-годишният младеж е споделил на Стефанов, че

цяла нощ са се опитвали да го накарат да признае, че е извършил престъплението. 

Според защитата на Кристиян, фактът, че пробивът е направен с операционна система "Уиндоус", насочва към факта, че хакерската атака е направена от аматьор.

"Професионалистите използват операционна система "Линукс",

категоричен е адвокатът и допълни, че тежкото обвинение, което са повдигнали в момента срещу хакера е с цел да бъде задържан в ареста.

Собственикът на фирмата, в която е работил 20-годишният младеж заяви, че Кристиян е бил изненадан от ареста. 

"Смятам, че е набеден. Той не е замесен в кибератаката срещу НАП", категоричен е Георги Янков, който е мениджър във фирмата за киберсигурност. 

По думите му Кристиян е много зрял за възрастта си и всички във фирмата също са шокирани от случилото се. Според Янков хакерът не е търсил популярност и не е искал да се самодоказва.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...