Дончев: Хит са сигналите срещу кметове - 24novini.bg

Дончев: Хит са сигналите срещу кметове

11.07.2019 | 08:59
(0 гласа)

В момента хит са сигнали срещу кметове. Това не е чудно, защото идват местни избори, а практиката сочи, че преди тях зачестяват сигналите, коментира пред бТВ по повод проверките на Етичната комисия в ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Това е част от предизборната борба, ние трябва да бъдем много прецизни.

 

Имаме повече от 10 сигнала от цялата страна,

посочи той.

Дончев поясни, че комисията все още не е сформирана, но ще има между 3 и 5 души и малка администрация.

Това не е разследващ орган, нещо дали е законосъобразно не е най-първата задача на тази комисия, това го преценяват КПКОНПИ и прокуратурата,

поясни той.

ГЕРБ има почти 100 хил. членове, на нас ни трябват механизми да проверим дали всеки избран отговаря на етичните стандарти. Хората са слаби, случва се някой с власт да се самозабрави, добави Дончев.

Той посочи, че комисията ще приема и анонимни сигнали, защото има специфични места и понякога хората се притесняват от това, което знаят и могат да кажат.

 

По повод отмяната на машинното гласуване за местните избори Дончев заяви, че няма държавник, който при сигнали от изборната комисия, че изборите са застрашени, да не вземе мерки.

Трябва да се съобразим с опита на другите, няма друга държава в ЕС с машинно гласуване – Германия, Холандия, Ирландия са се отказали от него.

Начинът, по който се организира до момента не е добър. Ако искаме да сме единствената държава с машинно гласуване и хората го кажат, нека го има, но не да се наемат машините, а да ги произведен, каза още вицепремиерът.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...