Валери Симеонов: Отстраняването на Сидеров ще оздрави коалицията (видео) - 24novini.bg

Валери Симеонов: Отстраняването на Сидеров ще оздрави коалицията (видео)

Според Валери Симеонов смяната на ръководството на ПГ на патриотите е полезно за коалицията. 24новини
10.07.2019 | 14:58
(0 гласа)

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов заяви пред журналисти в Народното събрание, че отстраняването на Волен Сидеров от председателския пост в ПГ на Обединени патриоти е полезно за групата.

 

 

„Досега групата не работеше и това трябва да се приеме като акт на оздравяване на коалиционните отношения“, категоричен е той.

Симеонов припомни, че преди 10 месеца от НФСБ са изявили несъгласието си с председателството на Волен Сидеров на ПГ на "Обединени патриоти". 

"Заявил съм го още есента на миналата година, а вчера беше официализирано",

заяви бившият вицепремиер.

Относно твърдението на Десислав Чуколов, че с това се застрашава управлението на страната, Симеонов заяви, че „няма такова нещо, просто някой не е чел коалиционното споразумение или правилника на групата“.

Лидерът на НФСБ обясни, че едното определя взаимоотношенията между трите партии – „Атака“, НФСБ и ВМРО, а правилникът на парламентарната група определя правилата, по които тя да работи.

Днес по време на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева обяви промените в ръководството на ПГ на "Обединени патриоти". На заседание вчера представители от НФСБ и ВМРО са приели лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде отстранен от длъжността на председател на парламентарната група, а на неговото място минават заместник-председателите Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...