БСП за Борисов: Провален политик, който води България към дъното (видео) - 24novini.bg

БСП за Борисов: Провален политик, който води България към дъното (видео)

24новини
05.07.2019 | 12:28
(1 глас)

"Господин Борисов води България към дъното. Самата демографска картина в страната показва това", заяви пред журналисти в парламента депутатът от БСП Стоян Мирчев във връзка с изказването на председателя на ПЕС Сергей Станишев, че "премиерът Бойко Борисов не е политик, а държавник".

 

 

"Изпълнителното бюро на БСП за България се разграничава от мнението Станишев, че премиерът Бойко Борисов е държавник, а не политик",

допълва изказването си социалистът. 

"Премиерът е един провален политик", смятат от левицата.

Те аргументират твърдението си с факта, че

"сме на 111-то място по свобода на словото, с най-много работещи бедни сме и сме шампиони по корупция".

Мирчев обясни, че обявяват позицията си, защото "двете мнения - на Изпълнителното бюро на БСП и на Сергей Станишев, трябва да са разграничени".

Народният представител коментира и приетите вчера промени в Закона за държавния бюджет, с които партийната субсидия стана един лев и беше позволено на фирмите да финансират дейността на партиите.

"Вчера бяхме свидетели на това вместо Горанов да поеме отговорност за наддадените субсидии, те се опитаха да замитат това като унищожиха държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени към олигарсите в България",

заяви депутатът от БСП.

"Това е една стъпка напред към диктатурата в България",

категорични са от БСП.

Стоян Мирчев обясни, че

промените в парламентарната група са направени, защото "за предстоящите местни избори имаме нужда от нова стратегия".

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи в началото на пленарното заседание, че Парламентарната група на „БСП за България“ e направила промени в ръководството си. 

Антон Кутев е освободен от поста заместник-председател на ПГ, а Кристиян Вигенин вече няма да е секретар. За поста на Вигенин са избрани Пенчо Милков, Димитър Данчев и Александър Симов.
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...