Герджиков: Депутатите предпочитат да дават пари за цветя, вместо за юристи - 24novini.bg

Герджиков: Депутатите предпочитат да дават пари за цветя, вместо за юристи

Проф. Герджиков с критики към законодателството Проф. Герджиков с критики към законодателството
22.06.2019 | 19:01
(0 гласа)

Надявам се, че са свалили от сайта на Народното събрание нашия Консултативен съвет. Така бившият служебен премиер и председател на парламента проф. Огнян Герджиков, който беше председател на съвет от експерти към парламента, чиято цел беше подпомагане на законодателството, отговори на въпрос закрит ли е органът, акто той поиска. 

Изглежда, че депутатите предпочитат да дават 180 хил. лева за цветя, вместо 100 хил. за експертни мнения по законопроектите,

коментира Герджиков.

Той е категоричен, че това е несериозно отношение към законодателството, а законите в този парламент са непрофесионални.

Според Герджиков бизнесът също бяха от страната заради нестабилно законодателство и липса на предвидимост. Той посочи, че имал познати бизнесмени, който са се преместили от България, защото тук „са им разказали играта“.

В идеята за намаляване на субсидията на 1 лев и свободно финансиране на партиите от бинеса проф. Герджиков вижда опасност от заличаване на малките партии и изпадане на оцеляващите от зависимост от фирмите.

 

Ние сме съвършено друга правна и политическа реалност от САЩ. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Борисов има много хора, които да го съветват. Те би трябвало да си дават сметка за това, което може да се случи, посочи той.

Интересно е позоваването на референдума на Слави, където 2.5 млн са гласували за субсидия от един лев. Ако направим един референдум дали да бъдат намалени двойно данъците, а заплатите увеличени двойно, смятам, че ще се получи същия резултат, а на другата година държавата ще фалира, посочи проф. Герджиков.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...