Нинова: Борисов с фанфари обяви 1 лв. субсидия, а тихомълком го оттегли - 24novini.bg

Нинова: Борисов с фанфари обяви 1 лв. субсидия, а тихомълком го оттегли

От трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Борисов е станал авторитарна и еднолична власт и е подменил многопартийната демокрация. От трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Борисов е станал авторитарна и еднолична власт и е подменил многопартийната демокрация. Архив
Мария Йорданова 21.06.2019 | 10:55
(1 глас)

"Борисов гръмко и с фанфари дойде в парламента да обяви, че субсидията става един лев и тихомълком днес оттегли предложението с аргумента, че нямало доклад", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трубина днес във връзка с отпадналото гласуване на промени в Закона за бюджета.

 

 

"Без обсъждане в ПГ на ГЕРБ, без обсъждане с други партии, дойде и разпореди субсидията да е един лев",

допълни изказването си тя.

Според лидера на БСП

"демокрацията е подменена от едноличната власт на Бойко Методиев Борисов".

Според Нинова премиерът Бойко Борисов гръмко и с фанфари е разпоредил промяната на субсидията, а "днес го оттегли тихичко и с оправдание – няма доклад от комисията".

Соцлидерката смята, че

това е "прах в очите на българските граждани, докато вчера ЧЕЗ е продадена на втората Гинка".

Корнелия Нинова призова от името на БСП, като най-голямата опозиция в България, гражданските структури, омбудсманът и президентът да продължават да се противпостоваят и да се обединят, за да се "спре безконтролната власт, която си играе с живота на хората, за да спаси нейния собствен".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...