Валери Симеонов: Прекалено емоционално се обсъждат субсидиите (видео) - 24novini.bg

Валери Симеонов: Прекалено емоционално се обсъждат субсидиите (видео)

Валери Симеонов иска коалиционен съвет, когато Бойко Борисов се върне. 24новини
Мария Йорданова 21.06.2019 | 12:00
(0 гласа)

"Прекалено емоционално се подхожда към въпроса. Прибързано се коментира", заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в парламента във връзка с отпадането на второто гласуване на промените в Закона за държавния бюджет, с които да се намали партийната субсидия.

 

 

Вчера Симеонов поиска точката да отпадне от дневния ред и със започването на пленарното заседание днес се случи точно това, като аргументът е, че Бюджетната комисия не е внесла доклад за гласуване.

"Не съм казвал, че ще напускам коалицията. Това е тълкувание на медиите. Сериозно разгънахме въпроса и се обърнахме към коалиционните ни партньори точката да е отложена",

категорично заяви той.

Патриотът настоява да се проведе коалиционен съвет, когато се върне премиерът Бойко Борисов от Брюксел, за да бъде обсъден въпросът в по-широк обхват в парламента.

Според народния представител казусът с размера на партийните субсидии е "важен, защото може да доведе до ликвидиране на многопартийната демокрация в България". 

Валери Симеонов отрече БСП или друга политическа сила да има връзка с искането за отлагане на гласуването. 

"Днес сме тук, утре ни няма. Въпросът е дали ще има многопартийна демокрация или няма да има", завърши изказването си той.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...