Сакскобургготски: Боли ме от отношението на част от хората - 24novini.bg

Сакскобургготски: Боли ме от отношението на част от хората

16.06.2019 | 19:08
(0 гласа)

Днес Симеон Сакскобурготски, син на последния български цар – Борис III, навършва 82 години. 

 

Пред бТВ той сподели, че се чувства щастлив, че все още е срещу живите и в искрен разговор говори за вярата си в Бог и България.

 

Вярата е нещо много лично. За мен тя е такава силна опора, че бих се надявал повече хора да намерят този път, каза той. Според него трябва да има по-голямо обединение между християните по света.

Той е категоричен, че няма място за песимизъм за бъдещето на България.

Членуваме в ЕС, нека се замислим от къде сме тръгнали и къде сме, въпреки проблемите. Страната ни има много дадености, толкова много качествени и способни хора, с които няма как да си песимист за бъдещето.

Не питай какво може държавата да направи за теб, а какво можеш ти да направиш за родината си, тази мисъл на Джон Кенеди споделих преди много години с наши сънародници в Чикаго. Мисля, че ако тук можем да се задействаме като един отбор оптимистичния изход от настоящето е гарантиран, заяви Сакскобурготски.

Не беше подминат и въпроса за решението на съда за отнемане на двореца Врана.

 

Тъжно е да се каже, но е така, заяви по повод думите си, че ще е принуден на второ изгнание, от есента на 2018 година след решението на съда.

Вижда се нещо като систематично преследване.

През 46та година правителството дава на списък с частните имоти на семейството ми. През 98ма година съдът в демократична България се произнася и потвърждава този списък. После имаше мораториум да не получаваме средства от имотите, но да сме длъжни да ги поддържаме, върна се назад Сакскобурготски с нежелание.

Загубихме двете дела за хижите Ситняково и Саръгьол, опразнихме ги с много болка в сърцето, до днес никой нищо не е направил.

Това беше чиста злоба, просто да ги вземат и сега никой не прави нищо там, добави наследникът на последния български монарх със сълзи на очи.

Мисля, че имам известни заслуги за тази страна и много ме боли от отношението, каза още той и добави,ч е вярва в правосъдието.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...