ГЕРБ срещу Радев: Да каже как си финансира кампанията - 24novini.bg

ГЕРБ срещу Радев: Да каже как си финансира кампанията

Десислава Атанасова попита задочно президента Радев как си е финансирал кампанията преди 2 години Десислава Атанасова попита задочно президента Радев как си е финансирал кампанията преди 2 години
16.06.2019 | 15:30
(0 гласа)

Редно е президентът да отговори на въпросите за финансирането на предизборната му кампания. Това каза пред БНР днес народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

 

Коментарът й бе във връзка с изказването на президента

Румен Радев, че управляващите партии се финансират от властта, а опозицията – от субсидиите.

„БСП търпи 12-а поредна загуба при всякакви условия - при субсидия от 11 лв., при субсидия от 12 лв., при това, че е била управляваща партия през 2009-а. Ако помните, ГЕРБ се появи без никаква сериозна финансова подкрепа", каза Атанасова.

"Да се търси причина между намаляването на партийната субсидия и служебна победа за ГЕРБ – категорично не мога да се съглася.

Президентът, и инициативният му комитет все още не са отговорили на някои въпроси по отношение на финансирането на неговата кампания през 2016-а",

заяви Атанасова.

"Имаше журналистически разследвания за това, че социално слаби граждани са правили дарения, за които те не знаят.

По-късно имаше одит на Сметната палата и тя беше открила несъответствия. Изглежда има нужда и президентът да се включи в дебата за финансирането на кампании, но е редно да даде отговор и на тези въпроси“, каза Атанасова.

ГЕРБ ще върне надвзетите пари от субсидиите от май 2016-а година досега, веднага след като законът влезе в сила, каза Атанасова и допълни, че ГЕРБ от 2016-а година искали това.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...