ГДБОП за акцията в кабеларките: Интернет не сме спирали - 24novini.bg

ГДБОП за акцията в кабеларките: Интернет не сме спирали

Комисар Явор Колев не разбира защо е спрян и интернетът Комисар Явор Колев не разбира защо е спрян и интернетът снимка: кадър Канал 3
15.06.2019 | 11:25
(0 гласа)

Началникът на отдел „Компютърни престъпление“ в ГДБОП комисар Явор Колев даде извънредна пресконференция по акцията срещи нелегалното излъчване на телевизии от кабелни оператори след като вчера граждани излязоха на протест, а кабелни оператори се оплакаха от разрушенията на ГДБОП.

 

Колев е категоричен, че

 

при акцията е иззета само техника, от която са се разпространявали телевизионни канали без уредени авторски права. Легалната дейност на операторите по разпространение на интернет, не е била засегната и не са били изземвани такива устройства,

заяви той.

Комисар Явор Колев добави, че недоумява защо няма интернет в определени градове като Кюстендил, Дупница, Сандански, Гоце Делчев при положение, че техниката за разпространението му не е иззета. Той предположи, че по този начин се цели нагнетяване на обществено напрежение срещу действията на ГДБОП.

 

Колев отбеляза, че само за 2 месеца са нанесени щети от над 10,5 млн. лева на правоносителите Нова тв, бТВ и НВО от кабелни пирати, срещу които бе проведена мащабната акция от ГДБОП и Европол.

От думите му стана ясно, че има образувани досъдебни производства, а делата са по два текста - за данъчни, финансови престъпления, и за престъпления срещу интелектуалната собственост. Тези обвинения ще бъдат повдигнати обвинения срещу управителите на дружествата.

Законът предвижда присъди с лишаване от свобода до 5 и до 8 г. по посочените текстове, припомни комисар Колев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...