Миков: Бъдещето на БСП не е светло, ако не сменим посоката - 24novini.bg

Миков: Бъдещето на БСП не е светло, ако не сменим посоката

15.06.2019 | 09:22
(0 гласа)

Бъдещето на партията не е особено светло, когато тя губи не само избори, но и смисъла на идеите си. Важното решение, което трябва да вземат делегатите на конгреса утре, е в какво посока да продължи партията. Ако се ибере връщането към идентичността и честността към избирателите, има бъдеще. 

 

Това заяви пред Нова телевизия бившият председател на БСП Михаил Миков.

 

В партията няма разделителна линия за и против ГЕРБ, тя се насажда изкуствено, за да изглежда опозицията на настоящото ръководство по-черна,

заяви той.

Аз отказах на Борисов коалиция, когато ми предложи да бъде председател на Народното събрание. Тук беше и Жозеф Дол и ни убеждаваха, че и в Европа управляват заедно ПЕС и ЕНП, но отказахме, сега да ме обвиняват, че искам коалиция с ГЕРБ е смешно, добави Миков.

Ако Нинова прецени да оттегли оставката си, ще преминем от драма във фарс и това не трябва да се допуска.

След 5 години опозиция, загубата на тези избори е тревожна камбана, че трябва да има смяна на посоката. Очевидно с политиката на настоящото ръководство на БСП не се припознава от хората като алтернатива на ГЕРБ.

 

Да, резултатите на европейските избори са по-добри от предишните избори за евродепутати, но те бяха след година и половина протести срещу наше управление, нормално е. Сега БСП е в опозиция и твърди, че може да управлява – но след 5 години опозиция, хората не припознават партията като алтернатива и това е тревожно, коментира още Миков.

Той беше категоричен, че битката в БСП не е срещу или за Корнелия Нинова, а за политики, но някои има полза вместо да се говори за големи неща, да се прехвърля конфликтът на личностно ниво.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...