Манолова: Ананиев, обещавам, няма да Ви оставя на мира! - 24novini.bg

Манолова: Ананиев, обещавам, няма да Ви оставя на мира!

12.06.2019 | 16:25
(1 глас)

„Няма да Ви оставя на мира! Няма да Ви дам и един ден почивка, докато не решите най-наболелите проблеми на здравната система. И не се съмнявайте, че ще изпълня това обещание! Оказва се, че омбудсманът Ви пречи. Впрочем това, че Ви преча, приемам като признание и висока оценка.“ 

 

Това написа омбудсманът Мая Манолова в отворено писмо до министъра на здравеопазването Кирим Ананиев. Причината – открито писмо до Манолова, изпратено вчера от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Писмото е публикувано в сайта на обществения защитник.

В писмото до Манолова

Ананиев е написал, че „не иска извинение за хаоса, който омбудсманът е създал в здравната система“.

„Като министър не сте в позиция да искате. Не сте в позиция да назидавате. Министрите са в позиция да дават на обществото. Министрите са слуги, а не господали на тези, които са ги избрали и от чиито данъци получават заплатите си“, отговаря Манолова на министъра.

„Аз или гражданите не сме източник на хаос в здравеопазването. Не ние издаваме наредби, закони, постановления и административни актове.

Източникът на хаос, където и да е в държавното управление, е само един – този, който има власт да го направи. В случая сега името му е Кирил Ананиев“,

допълва писмото си обществения защитник.

В отвореното си писмо до министъра

Манолова припомня обещанията му към протестиращите медицински работници

и го пита кога в неговия календар ще дойде 1 юни 2019 г., когато служителите в здравната система трябваше да получат увеличение на заплатите си.

В писмото на Ананиев до омбудсмана, той пише още, че "не приема спекулциите на омбудсмана, че парите от система изтичат"

и допълва, че много болници са търговски дружества и той няма как да каже на собствениците им да увеличат заплатите.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...