Манолова: Няма как да се видя като партиен функционер - 24novini.bg

Манолова: Няма как да се видя като партиен функционер

Няма как да се видя като партиен функционер, заяви Мая Манолова Няма как да се видя като партиен функционер, заяви Мая Манолова Кадър: bTV
08.06.2019 | 15:28
(0 гласа)

"Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя в образа на партиен функционер", заяви омбудсманът Мая Манолова пред bTV. Тя добави, че като омбудсман решава проблемите на хората и именно затова са публичните позиции.

 

 

По повод вдигането на цените на тока, парното и топлата вода от 1 юли, Манолова каза:

"За съжаление гражданите няма право да обжалват в съда актовете на КЕВР. Единственият субект, който може да обжалва тези решения са енергийните дружества, но те нямат интерес от това".

Манолова посочи, че общественото обсъждане вчера в КЕВР е било бутафорно и предварително взето, като се аргументира, че не е имало представители на общината, синдикатите, парламента и министерството на енергетиката, което е ясен знак дали са заинтересовани от живота и проблемите на гражданите.

"Решенията предварително са взети. Отсъстваха представители на министерството на енергетиката, депутати, представители на Столичната община, синдикати и работодатели", обясни Манолова.

Тя подчерта, че е необяснимо на какво основание се вдига цената на парното, след като на международните пазари има срив в цената на газа.

 Хората теглят бързи кредити, за да си платят сметките, отбеляза Манолова, като добави ,че енергийно бедните се увеличават.

"Тези фирми за бързи кредити заобикалят закона, не спазват правилата и измислят всевъзможни уловки", коментира още омбудсманът.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...