Манолова: Хората нямат пари, защо да се интересуват за партиите - 24novini.bg

Манолова: Хората нямат пари, защо да се интересуват за партиите

08.06.2019 | 10:25
(0 гласа)

Ако имаше някакво колебание у служителите на Министерството на финансите, министъра или партиите, можеше да погледнат стенограмите и да им стане ясно, че става въпрос за получен действиетелен глас за партия, а не някакво преразпределение на пари общо за действиетлните гласове. 

 

Така омбудсманът Мая Манолова коментира темата с незаконно надвзетите пари от субсидии от партиите пред бТВ.

 

От екипа на Слави Трифонов са вникнали в проблема и са го разбрали, прокурорите са го разбрали, единствените, които не го разбраха са тези, които прилагат закона в Министерството на финансите и партиите, които ги получават,

добави тя.

Това е нечестно и лош знак от страна на политиците, никой не пита гражданина дали знае закона, незнанието не е оправдание. Хората ще си платят и лихвите на данъците, дори и да не са знаели, че трябва, партиите също трябва да върнат парите, заяви тя.

Манолова е категорична, че субсидията не бива да е повече от 1 лев на глас, тъй като милиони хора са гласували именно за това на референдума. Тогава не чуха волята на народа, сега пускат отново темата и дано се съобразят с мнението на хората, добави тя.

 

На въпрос дали 1 лев ще е достатъчен на партиите да развиват дейсност Манолова отговори, че

никой не пита българина може ли да си плаща сметките, защо да се интересуваме ще стигат ли парите на политическите партии.

По повод поредното увеличение на цената на тока и парното Манолова коментира, че КЕВР са взели предварително решение, а обществените обсъждания са били само за да се спази формално законът.

На въпрос дали ще се върне в политическия живот, тя каза, че все още не е взела решение, но винаги ще бъде водена от целта да помага на хората.

Колкото до това дали би заела високопоставена партийна позиция, тя беше категорична, че няма как да се случи, тъй като партийните лидери работят за партиите, а нейната кауза са хората.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...