Менда Стоянова: БСП ни лук ял, ни лук мирисал, но получава субсидия - 24novini.bg

Менда Стоянова: БСП ни лук ял, ни лук мирисал, но получава субсидия

06.06.2019 | 11:05
(0 гласа)

„Няма нарушение на закона в определянето на партийните субсидии. Има техническа грешка“, заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова по време на дебатите за промените в Закона за политическите партии.

 

 

„Законово нарушение няма. Има техническа грешка, че от 2016 година не е изключвана частта от квадратчета „Не подкрепям никого“. Това е техническа некоректност“, заяви Стоянова.

Тя обясни, че с разределянето на субсидиите за партиите и от БСП са получили средства.

„Значи БСП ни лук ял, ни лук мирисал, защото и те са получавали субсидия“, допълни Стоянова.

По думите й с промените, които се гласуват днес се цели всички партии да получават субсидия само и единствено за получените гласове.

Днес в Народното събрание се гласуват промени в Закона за политическите партии, с които партиите и коалициите, които са получили повече от 11 лева субсидия на глас да ги върнат.

По-рано премиерът Борисов предложи да се изплаща по 1 лв. на глас на партиите като субсидия, но това е акт на популизъм, тъй като е ясно, че така партиите ще изпаднат в недофинансиране и ще станат зависими от бизнеса, от който ще се наложи да търсят пари.

След него Владислав Горанов - финансовият министър - каза: "Нека видм как се прави политика с 1 лев на глас".

"Щом левицата решиха да печелят позитиви с тази тема, ние ще им предоставим тази възможност",

заяви още министърът на финансите. По думите му с намаляването на субсидията, държавния бюджет ще икономиса между 16 и 18 млн. лв., но и той не спомена целенасочена риска от изпадането на партиите в бизнес-зависимости.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...