Борисов за ДПС: Храни и лекарства без ДДС е див популизъм - 24novini.bg

Борисов за ДПС: Храни и лекарства без ДДС е див популизъм

Премиерът Борисов заяви, че тезата на ДПС за храни и лекраства без ДДС е див популизъм Премиерът Борисов заяви, че тезата на ДПС за храни и лекраства без ДДС е див популизъм
05.06.2019 | 10:30
(0 гласа)

Безплатните неща за едни, означават високи данъци за онези, които работят.Единствения шанс да се вдигнат доходите е тази стабилност да продължи, отсече Борисов. Това обеща пред бизнеса на връчването на наградите на КРИБ премиерът Бойко Борисов.

Безплатни лекарства, храни, без ДДС, при 10% данък – къде ще излезе сметката, ще трябва да вдигаме данъците, ядоса се Борисов.

Да намалим данъка на хляба, а защо не и на млякото и на месото.

Що за популизъм див се разви?

Всеки иска да е безплатно всичко при 10% данък – как да стане, продължи с яда си той. Макар че не става ясно за кой данък от 10% говори - ДДС-то на храните и останалите продукти е 20%, а 10% е само плоският данък, който се плаща от бизнеса, не от обикновените хора.

Защо БСП и ДПС когато управлявахте не направихте тези реформи, а бюджетите ви бяха на дефицит, а сега като видяхте, че Горанов, митниците, рабиотят добре и събраха излишък, имате такива идеи.

Ама ние няма да се връщаме на всеки две години да ви оправяме финансите,

продължи той.

За съжаление ние останахме единствените, които се съпротивляват срещу думата безплатно. В политиката всеки се надпреварва да говори за безплатно, дори и ДПС, добави той.

Той обеща още да няма вдигане на данъци, България да влезе в Еврозоната и да продължат да толерират малкия, средния и едрия бизнес. Но няма да се сърдите, защото ще продължим да ви натискаме за заплатите, добави Борисов.

Впечатлен съм от обиколките по заводите. България пак се завърна както е била преди 44-та година като една индустриална държава.

Където минете, е завод до завод и всичко произведжа и изнася, това държи БВП висок, добави Борисов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...