Кметът на Стара Загора: Не съм човек на Борисов или Цветанов - 24novini.bg

Кметът на Стара Загора: Не съм човек на Борисов или Цветанов

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора от ГЕРБ, каза, че не е човек на Борисов или Цветанов Живко Тодоров, кмет на Стара Загора от ГЕРБ, каза, че не е човек на Борисов или Цветанов Кадър: NOVA
03.06.2019 | 12:30
(0 гласа)

"Не съм човек на определена фигура. Работил съм и с Броисов, и с Цветанов, влязъл съм в тази партия по собстевна инициатива".Това каза кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров пред NOVA по повод отстраняването на Цветан Цветанов от постовете в праламента (през март) и в партията (през май 2019 г.)  ислед въпрос на водещите той на кого е човек.

"Не вярвам, че Цветанов ще работи за друга партия. ГЕРБ е в неговата кръв и не мисля, че ще тръгне да вреди на партията.

Това са нормални човешки взаимоотношения на хора, които са работили заедно, които са се привързали по някакъв начин. Никой не иска да се развалят отношенията, нито пък някой да променя своето вътрешно чувство", каза Тодоров.

Той призна, че е имало "известна пасивност" на Изпълнителната комисия и сега тя влиза във функциите си.

"Със сигурност ще има промени по места в структурите на ГЕРБ, но не трябва да има автоматично разпускане на цели организации", смята Тодоров.

"След като има слаби резултати, означава, че има някакви проблеми”, призна той слабото представяне на ГЕРБ на изборите, които успяха да ги спечелят едва със 130 хил. гласа преднина пред БСП.

"Ако има групички, премиерът идва и разпуска всички", обясни Живко Тодоров как лидерът на ГЕРБ се справя с различните гледни точки в партията си.

За сълзите в очите на Цветанов при оттеглянето му, Тодоров коментира: "Нормално е да има емоции във всяка една такава раздяла. Тя е трудна и тежка,

но в същото време партията трябва да продължи напред и да се развива".

"Премиерът иска тази партия да я има много след него", каза също Тодоров и добави, че

"всеки е до време в политиката и в партията.

Нито аз, нито който да е от старите членове може да каже, че ще бъде вечен. Така че пред ГЕРБ има много дълъг път и затова смятам, че всички тези действия са правилни, за да се направи по-голяма екипност".

За бъдещите планове на Цветанов Тодоров каза: "Аз съм сигурен, че този човек няма да изневери на каузата, за която е работил. Сигурен съм, че премиерът, с този тежък и важен ход, който е направил, гледа в хоризонта напред", обясни той.

Тодоров обясни, че в политиката няма място за сърдене и че и него гражданите не му давали висока оценка, както и ръководството на ГЕРБ.

Тодоров визира ситуацията, в която той се обиди от думата "смешник", написана във Фейсбук от младеж от града по повод некачествените ремонти в Стара Загора, след което Тодоров заведе дело срещу него и още няколко граждани, които го оценяват негативно във Фейсбук.

После обаче гражданите започнаха да събират пари за младежа и кметът на ГЕРБ осъзна, че настройва града срещу себе си и даде брифинг, на който обяви, че се отказва от делата си срещу избирателите му, заради техните постове във фейсбук с думата "смешник". Тогава вече фесбук група беше започнала да събира пари, за да помогне на съденото от кмета 26-годишно момче.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...