Цонев: Доган е иконата в ДПС, Пеевски го обичат - 24novini.bg

Цонев: Доган е иконата в ДПС, Пеевски го обичат

Йордан Цонев заяви, че доган е икона в ДПС, а Пеевски го обичат Йордан Цонев заяви, че доган е икона в ДПС, а Пеевски го обичат Кадър: NOVA
30.05.2019 | 12:57
(0 гласа)

"Когато ние казваме, че нашите избиратели много обичат Делян Пеевски и гласуват за него, ние не спекулираме с това, макар че четем в пресата иронични коментари”, заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„Според нас ситуацията в страната и изборният резулатат предполагат Пеевски да остане в страната”, каза още той.

Според Цонев решението е било общо на всички.

„Пеевски рядко се появява медийно, но иначе често ходи при избирателите и върши много работа. От съображение за сигурност тези му изяви не са публични”, коментира Йордан Цонев.

По думите му основната цел, която ДПС си е била поставила за евроизборите е била постигната. "Поставихме си за цел да ликвидираме последиците от процесите, които се развиха през 2017 година с дублиращия проект на ДПС – този, който беше направен от Местан и от външни фактори. Тогава 100 000 гласа на ДПС бяха отцепени и отидоха в нищото. Те доведоха националистите на власт", обясни Цонев за ДОСТ и НПСД.

Относно това кой има повече влияние в ДПС – Делян Пеевски или Ахмед Доган, Цонев отговори: „Естествено, че Ахмед Доган. Той е икона в ДПС.

Поздрави ни за резултата. Каза, че сме си изпълнили целите”, посочи още Цонев.

„Сърница, където беше едно от мероприятията, на които Пеевски се появи лично, е общината гласувала най-много за ДПС в цяла България. Гласовете за ДПС са 91%”, посочи още той. По думите му ДПС не са разочаровали тези хора и са постигнали целите на изборите. 

Все пка обаче е факт, че ДПС в предишния европарламент имаше 4 евродепутатата, а сега има трима - с един мандат по-малко.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...