Манолова: Между партиите и гражданите има пропаст - 24novini.bg

Манолова: Между партиите и гражданите има пропаст

Мая Манолова не отрече да влиза в политиката отново. Но и не потвърди Мая Манолова не отрече да влиза в политиката отново. Но и не потвърди Кадър: bTV
29.05.2019 | 19:38
(0 гласа)

„Ако реша да се кандидатирам за друга публична позиция, това няма как да остане държавна тайна, кабинетен сговор и по тъмна доба… Ако реша да участвам в състезание, ще го обява публично и абсолютно прозрачно. Нямам такова решение в момента - да се върна в партийната работа”, заяви омбудсманът Мая Манолова пред bTV.

Обмислям своите стъпки като омбудсман, бих започнала да обмислям друго, ако се убедя окончателно, че

усилията ми, тези на екипа ми и на гражданското общество не дават резултат,

каза още тя.

Огромна е пропастта между хората и партиите, които излязоха на изборите в неделя. В Европа над 50 % от гражданите излязоха да гласуват, а тук - около 30 %.

Това е пропаст. Защото хората не вярват на партиите, че ще им решат проблемите.

Сметки, съдебни изпълнители, парно, доходи, банки, несправедливост - това са проблемите на хората, които партиите не решават, каза Манолова.

Манолова даде пример, че в дискусията за Топлофикация е нямало представители на Столична община.

В Общината имат време за всичко друго, но не и за това какво плащат гражданите, добави омбудсманът.

Няма нужда всеки път да ме свързват с всяко място в политиката, което предстои да се оваканти, посочи още Манолова. Не може когото започна да критикувам някого, да ме спрягат веднага с изместването му от поста - било то на кмета Фандъкова, на Корнелия Нинова или друг. Като влизаш в политиката, го правиш или за да си гладиш самочувствието и те дават по телевизията, или за да решаваш проблемите на хората. Аз работа си имам. Мен не ме блазни нито да съм известна, нито да ставам богата, а да се решават проблемите на хората. Днес имам нова серия от жалби за бързите кредити, за неплащането на заплати от работодателите,жалби  от банки, парно, сградна инсталация, за частния фалит - днес цял ден с това се занимава. Аз от сърце работя за тези проблеми на хората - да се решават, каза тя.

На каквато и позиция да съм, на първо място за мен са правата на хората - независимо дали ще се върна в адвокатската ми кантора, или ще отида на друга публична позиция.

Ако реша да участвам в състезание, аз ще го обявя публично, категорична бе Манолова.

В момента не се занимавам с политика, каза още тя на трикратно зададения въпрос от водещата Цветанка Ризова обмисля ли все пак да се кандидатира за кмет на София.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...